Ο Μάκης Σεργίδης, ο οποίος θα βρίσκεται στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ για τον πρώτο αγώνα με την Τζουργκάρντεν, λόγω ίωσης του Σωφρόνη Αυγουστή, δήλωσε τα ακόλουθα στη διάσκεψη τύπου (19:00).
Για την απουσία του Σαρφό: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την απουσία του Κίνγκσλεϊ Σαρφό, αλλά από εκεί και πέρα η ομάδα είναι γεμάτη. Θα είναι πανέτοιμος για τον επαναληπτικό».
Για την Τζουργκάρντεν: «Είναι μια καλή ομάδα σε μια πολύ καλή κατάσταση. Την έχουμε αναλύσει, την έχουμε παρακολουθήσει. Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν όπως οι Έρικσον και Ασόρο. Είναι μια πολύ καλή ομάδα αλλά καλή ομάδα είμαστε και εμείς».
Ποια θα είναι η προσέγγιση του ΑΠΟΕΛ: «Έχουμε φτάσει στο τελευταίο βήμα πριν τους ομίλους. Στους ομίλους δεν μπορείς να μπεις με ματς χαμηλότερης ποιότητας των αντιπάλων. Είμαστε το ΑΠΟΕΛ, έχουμε την εμπειρία και τον τρόπο να τα καταφέρουμε να προκριθούμε».
Για το πως παίζουν οι Σουηδοί και πόσο θα επηρεάσουν η απουσία Σαρφό: «Αντλεί με το συνθετικό χλοοτάπητα και τον κόσμο. Είναι μια ομάδα σε πολύ καλή φόρμα, αλλά όπως είπα στο ΑΠΟΕΛ υπάρχουν ποδοσφαιριστές, υπάρχει ποιότητα για να καλύψουν το κενό του Σαρφό».
Για το αν θα υπάρξουν αλλαγές και για την ετοιμότητα της Τζουργκάρντεν: «Ο βαθμός ετοιμότητας του αντιπάλου είναι εις γνώση μας. Αυτό είναι το πρώτο μέρος. Υπάρχει μια σημαντική απουσία όπως ξέρετε, του προπονητή μας του Σωφρόνη Αυγουστή. Είμαστε μαζί του σε συνεχή επικοινωνία. Θα ακολουθήσουμε το πλάνο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Εμείς, ως τεχνικό επιτελείο θα υποστηρίξουμε τους ποδοσφαιριστές. Όσον αφορά το αίτημα της Τζουργκάρντεν απασχολεί τους ίδιους και όχι τοι ΑΠΟΕΛ».
Για τον συνθετικό χλοοτάπητα: «Διαφέρει από εκείνον του Καζακστάν. Είμαστε επαγγελματίες και όπου κληθούμε να αγωνιστούμε πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ