Ο Χόρχε Σίλας παράθεσε δημοσιογραφική διάσκεψη  στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΛ. Η ιστοσελίδα βρέθηκε εκεί και σας μετέφερε όλα όσα λέχθηκαν από τον Πορτογάλο κόουτς.
Αναλυτικά:

ΠΛΟΥΤΗΣ ΑΒΡΑΑΜ (Εκπρόσωπος τύπου): Γίνονται και θα γίνουν πολλές αλλαγές. Η ΑΕΛ θα είναι ισχυρή στο νέο πρωτάθλημα και στόχος μας είναι η επιστροφή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κόσμο μας. Η νέα εποχή είναι γαλαζοκίτρινη. Η ΑΕΛ και ο κόσμος της έχει επιστρέψει δυναμικά».

Πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα: «Θα είμαστε πανέτοιμοι για το πρώτο ματς. Ο στόχος μας δεν είναι να είμαστε έτοιμοι σήμερα ή αύριο. Δουλεύουμε καθημερινά. Έχω 30 παίκτες και οι 13 είναι από τις ακαδημίες. Στόχος μας δεν είναι και δεν ήταν ποτέ να νικάμε τα φιλικά και δεν μας αγχώνει αυτό. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στην πρώτη αγωνιστική».

Αν είναι ικανοποιημένος από τις μεταγραφές: «Δεν είναι εύκολο να έρθει κάποιος εδώ. Προτιμούν αλλά πρωταθλήματα όμως εγώ προσπαθώ να τους πείσω ο ίδιος. Ακόμα και μέσω video call να τους δείξω ποια είναι η ΑΕΛ. Δεν έχουμε μείνει πίσω στο μεταγραφικό σχεδιασμό αλλά είμαστε προσεκτικοί γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκορπάμε χρήματα. Τα στάνταρ μας είναι ψηλά. Δεν θέλουμε παίκτες απλά για να τους φέρουμε. Θέλω να φτιάξω μια καλή ομάδα, έχω ψηλές προσδοκίες από τους παίκτες που θέλω να έρθουν στην ΑΕΛ. Εμείς θα παίζουμε για να νικάμε κάθε αγώνα. Όπως είπα, δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη γιατί δεν μπορούμε να ξοδεύουμε τα λεφτά μας έτσι εύκολα».

Αν πιστεύει πως η ΑΕΛ μπορεί τουλάχιστον να βγει στην Ευρώπη: «Αν δεν το πίστευα αυτό δεν θα ήμουν εδώ. Θα παίζουμε για τη νίκη σε κάθε ματς. Δεν μας ενδιαφέρουν τι κάνουν οικονομικά οι άλλες ομάδες. Εμείς προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι σοβαρό και δεν πρέπει να ανησυχούν οι οπαδοί μας. Δεν πρέπει να ανησυχείς για κάτι που δεν έχεις δει ακόμα όπως η ομάδα μας. Δουλεύουμε σκληρά, κάνουμε πολύ δουλειά και σας εγγυώμαι ότι ο κόσμος θα είναι περήφανος για την ομάδα που θα φτιάξουμε».

Για τα ονόματα που ακούγονται: «Το 90% των παικτών δεν έρχονται και οι παίκτες δεν χάνονται μόνο για το οικονομικό. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως από διοικητικής πλευράς δεν μεταφέρθηκε ότι έχουμε οποιοδήποτε οικονομικό θέμα. Η διοίκηση είναι έτοιμη να βάλει χρήματα και δεν είναι εμπόδιο το οικονομικό».

Για Μιραλάς: «Αν έρθει θα είναι πολύ ποιοτική προσθήκη. Τέτοιου επίπεδου ποδοσφαιριστές θέλουμε».

Για το στιλ που θα παίζει και τι μπορεί να πει για τα παιδιά των ακαδημιών που είναι με την ομάδα: «Θα ήθελα να τους έχω μαζί μας όλους. Όμως θα πρέπει κάποιοι να είναι στην Κ19 και κάποιοι να πάνε δανεικοί. Όπως ο Στυλιανού Παντελή που ήταν να Νέα Σαλαμίνα πέρσι. Φέτος είναι πιο έτοιμος και δουλεύει σκληρά».

Για το έχει βρει τους παίκτες για να παίξει το σύστημα που θέλει: «Πάντα πιστεύω ότι οι παίκτες μου μπορούν να παίξουν αυτό που θέλω. Αυτή είναι η δουλειά μου. Δεν είμαι εδώ μόνο για να νικάω αλλά για να διδάσκω και να προπονώ την ομάδα. Φυσικά και θέλω να κερδίζω, αλλά έχω στόχο να αναπτύσσω τους ποδοσφαιριστές μου».

Για τις πληροφορίες για συμφωνίες με παίκτες και για τους εκτός πλάνων: «Καταρχάς να πούμε ότι από την στιγμή που έχουμε 30 παίκτες είναι λογικό ότι θα φύγουν κάποιοι. Όσοι είναι εκτός πλάνων δεν επηρεάζουν τη μεταγραφική περίοδο. Με τους παίκτες που θέλω να δουλεύω φτιάξαμε μια λίστα με τον πρόεδρο και τον Μπεμπέ. Κάποιοι δεν ήταν στα πλάνα μου. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να προπονούμαι με 40 παίκτες. Θέλουμε το καλό των ποδοσφαιριστών που θα αποχωρήσουν και το χειρίζεται η διοίκηση. Είμαστε κοντά σε συμφωνία με κάποιους παίκτες. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και ευελπιστούμε ότι εντός των ημερών θα έχουμε νεότερα».

Πόσες μεταγραφές και σε ποιες θέσεις: «Δεν θα πω σε ποιες θέσεις αλλά θα έχουμε 4-5 κινήσεις ακόμα».

Για το νέο γήπεδο: «Οι οπαδοί μας είναι ξεχωριστοί. Ξέρουμε την δυναμική μας με τον κόσμο δίπλα μας. Για κάποιους θα είναι το ίδιο, εννοώ αν έπαιζαν σε γεμάτα γήπεδα δεν θα αλλάξει κάτι. Για κάποιους άλλους που έπαιζαν σε άδειες κερκίδες θα είναι διαφορετικό. Είτε στο Τσίρειο παίζουμε, είτε στο νέο μας γήπεδο ξέρω τι σημαίνει να παίζεις μπροστά από τον κόσμο μας. Θέλω να πιστεύω πως οι φίλαθλοι μας θα είναι χαρούμενοι που θα παρακολουθούν την ομάδα και θα είναι λίγες οι φορές που δεν θα τους χαροποιήσουμε».