Τα τοπικά ΜΜΕ μιλούν για συμφωνία της Τίγκρες και του ΠΑΟΚ που οδηγούν τον μέσο από τη Βενεζουέλα, Γέφερσον Σοτέλδο, στην Ευρώπη.

Ο Δικέφαλος έχει καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του με δανεισμό και με οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του το επόμενο καλοκαίρι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το “buy out” στη συμφωνία του δανεισμού θα είναι ιδιαίτερα προσιτή και πως ο Δικέφαλος θα πληρώσει “ενοίκιο” για τον δανεισμό του.

Η Τίγκρες, που έτσι και αλλιώς ήθελε να αποδεσμευτεί από το συμβόλαιο του Σοτέλδο, για να ανοίξει μια θέση ξένου στο ρόστερ, φαίνεται να έχει συμφωνήσει με την πρόταση του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα οι αναφορές για την αποχώρηση του αντιμετωπίζεται μάλλον με…ανακούφιση από τους σχολιογράφους που τονίζουν το γεγονός ότι παρά το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, ο ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην μεξικανική ομάδα.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες την ώρα που 25χρονος χαφ πάντως συνεχίζει να προπονείται κανονικά με την ομάδα του

Είναι ένας παίκτης που γνωρίζει πολύ καλά και ο Ράζβαν Λουτσέσκου καθώς ήταν στο στόχαστρο του και όταν βρισκόταν στην Αλ Χιλάλ.

Η πιο σημαντική ομάδα στην καριέρα του ήταν η Σάντος, στην οποία έμεινε τρία χρόνια και πρόλαβε σε 88 συμμετοχές να πετύχει 19 γκολ και να μοιράσει 16 ασίστ ενώ την οδήγησε στον τελικό του Copa Libertadores.

Ο Σοτέλδο έχει ύψος 1.59 και είναι διεθνής με την Εθνική Βενεζουέλας. Έχει αγωνιστεί στην ομάδα της πατρίδας του 29 φορές και έχει πετύχει δύο γκολ ενώ εκτός των Σάντος, Τορόντο και Τίγκρες έχει παίξει επίσης στην Χιλή με την Ουτσιπάτο, τη Ζαμόρα από τη Βενεζουέλα και την Ουνιβεριστάντ ντε Τσίλε.