Ο Κέβιν Μιραλάς αποτελεί αναμφίβολα το μεγάλο όνομα που έχει έρθει στην ΑΕΛ φέτος και μια από τις πιο σημαντικές μετεγγραφές που ήρθαν στο νησί μας. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός έρχεται για να αποτελέσει μαζί με τον Αλεξάντερ Καράνικλιτς τις δύο βασικές κατά τα φαινόμενα επιλογές του Χορχέ Σίλας για τα άκρα της επίθεσης, εκτός και αν ο Πορτογάλος τεχνικός έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό του. Ο Μιραλάς «κουβαλάει» ένα βαρύ βιογραφικό έχοντας αγωνιστεί σε ψηλό επίπεδο σε Πρέμιερ Λιγκ, Σέρια Α, Σαμπιονά και Σουπερλίγκα ανάμεσα σε άλλα. Το όνομα του έφερε και το αναμενόμενο κύμα ενθουσιασμού στους φίλους των γαλαζοκιτρίνων της Λεμεσού που είδαν τη μεταγραφή με «καλό μάτι».
Για χάρη του Βέλγου, δαπανήθηκαν 15,30 εκατομμύρια ευρώ με την ιστορική Σεντ Ετιέν να δίνει τα πρώτα 3,5 εκατομμύρια στην Λιλ τον Σεπτέμβριο του 2008. Τον Ιούλιο του 2010 ο Ολυμπιακός Πειραιώς θα δώσει 900,000 ευρώ για τον δανεισμό του από την Σεντ Ετιέν, για να πληρώσει άλλα 2,5 εκατομμύρια ευρώ ένα χρόνο αργότερα για να τον κάνει δικό του. Οι Πειραιώτες είδαν την επένδυση τους να αποδίδει καρπούς τον Αύγουστο του 2012 όταν η Έβερτον έδωσε 7,65 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Τα τελευταία λεφτά που δαπανήθηκαν για τον 34χρονο ήταν το 2018 όταν η Φιορεντίνα έδωσε 750,000 ευρώ στην Έβερτον για μονοετή δανεισμό.
Από εκεί και μπρος έχει μεγάλο ενδιαφέρον το που θα αγωνίζεται στην ΑΕΛ ο Μιραλάς καθώς και αυτό είναι ένα θέμα συζήτησης. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις στην καριέρα του με τέσσερις από αυτές να είναι οι πιο κύριες. Ως δεξί εξτρέμ έχει αγωνιστεί στο 29,17% των αγώνων που έχει παίξει, ενώ ως αριστερό στο 26,82%. Ως κεντρικός επιθετικός έπαιξε στο 19,12% των συνολικών του παιχνιδιών ενώ τέλος ως δεύτερο επιθετικός στο 9,65%.

Αριστείδου Μιχαήλ