Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0, για όλα τα θέματα που αφορούν τους γαλαζοκίτρινους.
Αναλυτικά:
Για την προετοιμασία με την Μπότεφ «Να επαναλάβω αυτό που είπες. Είναι ένας σημαντικός αγώνας μέχρι τον επόμενο, γιατί είμαστε μια ομάδα που δεν έχουμε δικαίωμα απώλειες στην Ευρώπη. Διανύουμε κάποιες εβδομάδες που θα είναι καθοριστικές σε σχέση με τη χρονιά Είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στον στόχο που είναι ο αποκλεισμός της Μπότεφ και η πρόκριση μας. Δεν έχουμε προβλήματα αρκετά. Πέραν του Κβιλιτάια θα είναι ο Λούκας Σόουζα εκτός, έχει μια ίωση. Από εκεί και πέρα είναι δουλειά του κ. Αυγουστή ποιοι θα αγωνιστούν».
Για τους Φεράρι και Μαρκίνιος: «Το πιο σημαντικό είναι να αγωνίζονται όσοι είναι πιο έτοιμο. Είμαστε μια νέα ομάδα με πολλές καινούργιες προσθήκες. Είμαστε σε μια καλή βάση. Οι δύο ήταν στην αποστολή, ο Μαρκίνιος πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Φεράρι ήταν έτοιμος. Ο Γουίλερ που αγωνίστηκε εκεί τα πήγε εξαιρετικά. Κάθε μέρα που περνά είναι πολύ σημαντική για να μπορέσουμε να έχουμε ομαδικότητα. Είμαστε στο 0-0, στην ίδια αφετηρία και έχουμε άλλα στοιχεία που προστίθενται. Παίζουμε στην έδρα μας, θα έχουμε τον κόσμο μας και πρέπει να σας πω ότι έχουν ξεπεράσει τις 9 χιλιάδες. Με το ρυθμό που πάμε μπορούμε να αγγίξουμε ακόμα και τις 12 χιλιάδες και θα έχουμε ένα ζεστό ΓΣΠ».
Για τα διαρκείας: «Είμαστε στις 5 χιλιάδες αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μια χαμηλή ροή, αλλά συνεχίζει ο κόσμος. Θέλει να δει και την ομάδα πως θα προχωρήσει».
Για τον κόσμο: «Πιστεύει στην ομάδα, αλλά εμείς έχουμε το καθήκον για να τον κάνουμε να έρθει στο γήπεδο».
Για τον Σόουζα: «Τον Τσεπάκ πόσοι τον είχαν εκτός ΑΠΟΕΛ; Δεν συγκρίνω τις δύο περιπτώσεις, αλλά λέω πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά σε μια μεταγραφική περίοδο. Αυτή τη στιγμή είναι ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ. Μόνο αυτό έχω να πω. Αν είχε πρόταση και την έφερνε ενώπιον μας, θα είχαν προχωρήσει τα πράγματα. Τα τωρινά δεδομένα δεν εξυπακούουν αποχώρηση. Πολλά που γράφονται και ακούγονται σε μια. Εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στο ματς που ίσως κρίνει πολλά για τη χρονιά . Όταν τελειώσει το ματς θα τα δούμε και αυτά».
Για τον Βιγιαφάνες: «Μέσα στο επόμενο 24ωρο θα είναι στην Κύπρο για να περάσει από τις εξετάσεις, να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά και να ενσωματωθεί στη διάθεση του κ. Αυγουστή. Το ΑΠΟΕΛ δεν έχει κάνει καμία οικονομική υπέρβαση. Το ΑΠΟΕΛ προχωρά σε προσθήκες που θα δημιουργήσουν ένα σύνολο και θα βοηθήσουν την ομάδα και φέρνουν παίκτες που στόχο έχουν την επιστροφή του Κυπριακού πρωταθλήματος και την είσοδο σε ευρωπαϊκό όμιλο».
Για τον Κονσταντίνοφ: «Δεν μπορώ να αναφερθώ αυτή τη στιγμή σε ονόματα. Ας κάνουμε ακόμα λίγα 24ώρα υπομονή».
Πώς θα κινηθεί το ΑΠΟΕΛ για τις επόμενες μεταγραφές; «Αυτή τη στιγμή κοιτάζουμε παράλληλα. Και τις περιπτώσεις που μας ενδιαφέρουν αλλά και το ματς. Όπως είπε ο προπονητής μας θα κάνουμε ακόμα 2-3 μεταγραφές».
Για τις φήμες περί αποχώρησης Κβιλιτάια: «Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Θα είναι ένας από τους δύο στράικερ του ΑΠΟΕΛ τη σεζόν που έρχεται. Θα χρειαστεί ακόμα μέρες για να είναι 100% έτοιμος. Θα ήθελα να τον έχουμε έτοιμο στα επόμενα ματς σε περίπτωση που προκριθούμε αλλά είναι δύσκολο, ωστόσο σιγά-σιγά θα επιστρέψει».
Για τους 17 ξένους-κοινοτικούς στον Κατάλογο της ΚΟΠ: «Είναι ένα θέμα που εμείς ως ΑΠΟΕΛ το έχουμε θέσει αρκετές φορές. Θα ήταν καλύτερα να είμαστε συντονισμένοι με τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ. Δεν θα ήταν άσχημο να έχουμε 17 παίκτες και στην Κύπρο. Το διάβασα μια εγώ. Δεν ξέρω ποια ομάδα το έθεσε, αλλά δεν μας βρίσκει αρνητικούς Είναι κάτι που θα ωφελέσει».