Συνέντευξη σε ισπανικό Μέσο παραχώρησε ο Ανσού Φατί, μιλώντας για τον σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, αλλά και για την ομάδα που φτιάχνει η Μπαρτσελόνα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
«Δουλεύω για να επιστρέψω στην κατάσταση που ήμουν πριν και δεν έχω καμία αμφιβολία πως με μεγάλη προσπάθεια και θυσίες θα καταφέρω να γίνω ο παίκτης που ήμουν. Αυτή την στιγμή δεν είμαι στο 100%, αλλά είμαι πολύ κοντά. Είναι φυσιολογικό όταν επιστρέφεις από έναν τραυματισμό να παίζεις πολύ προσεκτικά. Αλλά μπορώ να πω πως αυτό μου συνέβη μόνο στα πρώτα λεπτά του πρώτου παιχνιδιού. Μετά το ξέχασα. Πλέον, παίζω χωρίς φόβο», ανέφερε αρχικά ο 19χρονος επιθετικός, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Μπαρτσελόνα της νέας σεζόν, λέγοντας:
«Φτιάχνουμε μια πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Οι μεταγραφές που κάναμε θα μας βοηθήσουν. Ξέρουμε πως τα τελευταία χρόνια κατακτήσαμε μόνο ένα Copa del Rey, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο όταν είσαι η Μπαρτσελόνα. Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στις θέσεις της επίθεσης, κάτι που είναι θετικό για την ομάδα. Κανείς δεν θα μπορεί να είναι χαλαρός. Ξέρεις πως αν δεν δουλεύεις σωστά, δεν πρόκειται να παίξεις, αφού θα υπάρχει ένας άλλος παίκτης που θα μπορεί να πάρει τη θέση σου».