Οι εποχές που ο Παναθηναϊκός «ξεπουλούσε» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί με το «τριφύλλι» να έχει αρνηθεί πέντε προτάσεις για παίκτες του, τον τελευταίο χρόνο.
Ο Παναθηναϊκός θέλει να επιστρέψει στη κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα και ένα από αυτά είναι η τοποθέτηση των ποδοσφαιριστών του στην παγκόσμια αγορά μέσα από τους κανόνες που ορίζει το ίδιο το κλαμπ σχετικά με την παραχώρησή τους. Οι εποχές που οι «πράσινοι» έχαναν τα σημαντικότερα περιουσιακά τους στοιχεία χωρίς να καρπώνονται σημαντικά ποσά, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και αυτό φαίνεται από τα «όχι» που έχει πει ο σύλλογος τους τελευταίους δώδεκα μήνες, με τελευταίο εκείνο στην Αλ Φατέχ για τον Φραν Βέλεθ.
Συγκεκριμένα:

-Το καλοκαίρι του 2021 οι «πράσινοι» αρνήθηκαν να παραχωρήσουν τον Τάσο Χατζηγιοβάνη στην Αλτάι, καθώς οι Τούρκοι δεν πλησίασαν το 1.5 εκατομμύριο ευρώ που ήταν η τιμή πώλησης που είχε θέσει το κλαμπ. Όταν ξεπέρασαν το 1 «χαρτί» ο τρόπος καταβολής των χρημάτων δεν ήταν αυτός που επιθυμούσαν στη ΠΑΕ και έτσι το ενδιαφέρον οδηγήθηκε σε «ναυάγιο».

-Μετά από λίγο καιρό «έσκασε» πρόταση για τον Μαουρίσιο στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου από την Νταμάκ που έδινε 600.000 ευρώ για τον Βραζιλιάνο. Ο «Μάου» στα πλάνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν σημαντικός, χρόνος δεν υπήρχε για αντικατάστασή του και ο έμπειρος χαφ παρέμεινε στο «τριφύλλι».

-Τον Ιανουάριο του 2022 η Αλ Αχλί κατέθεσε μηδενική πρόταση για την αγορά του Μαουρίσιο. Όπως ήταν λογικό, ξανά «πόρτα».

-Τον ίδιο μήνα έγινε πρόταση για παραχώρηση του Καρλίτος. Ο Παναθηναϊκός δεν την συζήτησε καν, καθώς ήταν πολύ μακριά από αυτά που αξίωνε για τον Ισπανό επιθετικό.

-Τελευταίο «σημάδι» της αλλαγής; Το «όχι» στην Αλ Φατέχ που κατέθεσε προσφορά 200.000 ευρώ για τον αρχηγό και βασικό στόπερ του Παναθηναϊκού, Φραμ Βέλεθ.