Ο Μανέ είναι πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου στην Λίβερπουλ ωστόσο αυτό δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα για τον Γιούργκεν Κλοπ που έχει την ευκαιρία να «φρεσκάρει» την επιθετική του γραμμή με παίκτες που είναι διατεθειμένοι να παλέψουν για μία θέση στους «ρεντς».
Έξι χρόνια και περισσότερες από 150 συμμετοχές μετά την έλευσή του στο Άνφιλντ, ο Σαντιό Μανέ είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την Λίβερπουλ, με την Μπάγερν Μονάχου να βλέπει στο πρόσωπο του Σενεγαλέζου τον αντικαταστάτη του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.
Ο άνθρωπος που αγαπήθηκε όσο λίγοι στην κόκκινη πλευρά του Μέρσεϊσαϊντ και ταύτισε το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου θα αποτελέσει (κατά πάσα πιθανότητα) παρελθόν και δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για διάλυση μίας επιθετικής τριάδας που σκόρπισε πανικό σε αντίπαλες άμυνες. Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη δεν είναι απαραίτητα καταστροφική.
Η Λίβερπουλ έχει «μεγαλώσει» ως σύλλογος στο αγωνιστικό κομμάτι, αποτελώντας τον μόνιμο αντίπαλο της Μάντσεστερ Σίτι ενώ έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά της στα βιβλία της ιστορίας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και σε αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο (και) ο Μανέ.
Όμως φάνηκε πως οι παλιοσειρές της ομάδας, όπως ο Σενεγαλέζος και ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν αγωνίζονται πλέον με την ίδια φρεσκάδα και θέληση, κάτι που έγινε αντιληπτό και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Ρεάλ. Αντίθετα, ο Λουίς Ντίας, παρά το δύσκολο έργο που είχε απέναντι στον εξαιρετικό Καρβαχάλ, προσπάθησε με κάθε τρόπο να βοηθήσει τους «ρεντς» να φτάσουν στο πολυπόθητο τρόπαιο.
Και η ερώτηση πλέον είναι σαφής. Μήπως η Λίβερπουλ έχει ανάγκη από φρεσκάρισμα στην επιθετική της γραμμή; Μήπως ήρθε η ώρα οι νέοι «Λουίς Ντίας» να αντικαταστήσουν τους «παλιούς» προσφέροντας νέα στοιχεία αλλά συνάμα και ποιότητα στην γραμμή κρούσης;
Η αποχώρηση του Μανέ ήταν κάτι που αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε. Άλλωστε, λίγοι είναι πλέον οι πιστοί στρατιώτες που παραμένουν εφ’ όρου ζωής σε έναν σύλλογο όπως κάποτε ο Τζέραρντ ή ο Κάραγκερ. Όμως αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει πρόβλημα σε έναν σύλλογο του βεληνεκούς της Λίβερπουλ.
Τα χρήματα για μία μεταγραφή που θα ταράξει τα νερά υπάρχουν. Μπορεί οι «ρεντς» να μην λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο στις «αφίξεις» παικτών, όμως μία υπέρβαση μπορεί να είναι απαραίτητη για να καλυφθεί το κενό ή για να προσδώσει ακόμη περισσότερη ποιότητα. Όπως έγινε και το 2018 με την μεταγραφή του Φαν Ντάικ.

Οι πιθανοί αντικαταστάτες είναι πολλοί και ο Γιούργκεν Κλοπ γνωρίζει ποιος από αυτούς θα «κουμπώσει» τέλεια στο σύστημά του για να προσφέρει άμεσα στην ομάδα, όπως και ο Ντίας. Το βασικό κομμάτι της όλης ιστορίας όμως είναι να μην χαρακτηριστεί πρόβλημα η αποχώρηση του Μανέ αλλά ευκαιρία για μία νέα αρχή με τα ίδια ή ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.