Στη νέα εποχή με αρχηγό τον Χάμπο Κυριάκου μπαίνει ο Απόλλωνας. Νέα εποχή στο νέο γήπεδο σαν πρωταθλητές και με την προοπτική του Champions League.
Με όλα αυτά και με την καλώς νοούμενη πίεση-αγάπη του κόσμου ο αρχηγός δεν μπορούσε παρά να αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε παρά την επιθυμία του να συνεχίσει στο εξωτερικό.

Τρία χρόνια κλειστό συμβόλαιο με αυξημένες απολαβές. Σε αυτό έβαλε την υπογραφή του και πάει για να κλείσει την επόμενη σεζόν 10ετία στον Απόλλωνα (από τότε που άρχισε να παίζει). Μπορεί να πέρασαν ήδη δέκα χρόνια από τότε που παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο αλλά η μία σεζόν (2017-2018) ήταν μακριά από τον Απόλλωνα… ήταν στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Εστορίλ.
Γι' αυτό επέλεξε Εστορίλ ο Χάμπος | Goal News Cy
Ο Γάλλος Ντιντιέ Ολέ Νικόλ αρχικά και ο Μίχαι Στοικίτσα ήταν οι δύο προπονητές που τον εμπιστεύθηκαν πρώτοι στα 16 του χρόνια με αποτέλεσμα να μετρήσει 5 συμμετοχές την σεζόν 2011-2012 και από εκεί άρχισε μια μεγάλη πορεία.
Οι αμέσως επόμενες χρονιές ήταν δύσκολες.
Εκεί που έδειξε να μπαίνει για τα καλά στην ανδρική ομάδα παίζοντας σε ομίλους Europa League ήρθε το πρώτο σοκ. Ρήξη χιαστών συνδέσμων η ιατρική γνωμάτευση τον Μάρτιο του 2014.
«Θα περάσει γρήγορα ο καιρός ρε Χάμπο, η μεγάλη οικογένεια του Απόλλωνα είναι δίπλα σου» ήταν το μήνυμα που του έστειλαν τότε οι «γαλάζιοι».

Ο καιρός πέρασε, ο Χάμπος επέστρεψε, αλλά ενάμιση χρόνο αργότερα ήρθε και η δεύτερη ψυχρολουσία. Στην τελευταία προπόνηση πριν από το ευρωπαϊκό ματς με την Τρακάϊ ο Χάμπος σωριάστηκε στο έδαφος. Ρήξη χιαστού για δεύτερη φορά.
Όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε κάποια χρόνια αργότερα, σκέφτηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο αλλά ο  πρόεδρος Νίκος Κίρζης τον στήριξε.
Έσφιξε τα δόντια και επέστρεψε πιο δυνατός, πανηγύρισε Κύπελλο την σεζόν 2015-2016 και έκανε ένα ξέσπασμα την σεζόν 2016-2017 με ρεκόρ συμμετοχών στο πρωτάθλημα, ενώ ο Απόλλωνας κατέκτησε και το Κύπελλο. Ήταν και η σεζόν που έφερε και την μεταγραφή στο εξωτερικό.

Πάει την σεζόν 2017-2018 στην Πορτογαλική Εστορίλ, έπαιξε σε αρκετά παιχνίδια αλλά η σεζόν δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε, η ομάδα του υποβιβάστηκε και ο Χάμπος επέστρεψε στην Κύπρο και πάλεψε τα επόμενα τρία χρόνια για την εκπλήρωση του μεγάλου απωθημένου, την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Έφταναν στην πηγή αλλά νερό δεν έπιναν. Ήρθε και ο αποκλεισμός από την Ζίλινα και το κλίμα βάρυνε πολύ.
Εκείνο το επεισόδιο που είχε ο Χάμπος με μερίδα οπαδών, το κουβαλούσε για αρκετό διάστημα. Απολογήθηκε αλλά μόνο ένας τρόπος υπήρχε για να ανατραπεί η κατάσταση… η κατάκτηση του τίτλου.

Για τον ίδιο η σεζόν 2021-2022 ήταν το μεγάλο στοίχημα. Ενημέρωσε ότι ήθελε να πάει στο εξωτερικό αλλά ήθελε να φύγει πρωταθλητής. Σαν αρχηγός μαζί με τους υπόλοιπους οδήγησαν την ομάδα στην μεγαλύτερη επιτυχία της σύγχρονης ιστορίας της.
Αυτά που ακολούθησαν ανεπανάληπτα. Ο Χάμπος έγινε και πάλι το αγαπημένο παιδί (όχι πως δεν ήταν) και με αυτά που έζησε πως να έφευγε.
Το έψαξε για το εξωτερικό, δεν βρήκε αυτό που ήθελε. Η πρόταση από τον Απόλλωνα για κλειστό 3ετές συμβόλαιο με εξαιρετικές απολαβές, η αγάπη του κόσμου αλλά και η δική του αγάπη προς την ομάδα που τον ανέθρεψε τον κράτησαν στον Απόλλωνα.

Εφόσον ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του θα είναι 30 χρόνων και θα θέλει να έχει περισσότερους τίτλους από ένα πρωτάθλημα, τρία Κύπελλα, δύο Σούπερ Καπ και τέσσερις συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς ομίλους που είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός του.

Χρίστος Χρίστου