Στην ΑΕΚ δεν έδειξε ποτέ το ταλέντο του. Ήταν μια διετία που περισσότερο δημιούργησε αμφιβολίες, κατά πόσον θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε ψηλό επίπεδο. Για αρκετούς, ενδεχομένως ο Άρης να θεωρήθηκε (το περασμένο καλοκαίρι) ως ένα πισωγύρισμα στην καριέρα του.
Ο Ματίγια Σπόλιαριτς ωστόσο έψαχνε το restart και το πέτυχε. Σε 28 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε 8 γκολ, το ένα πιο σημαντικό απ’ το άλλο. Δύο με τον Εθνικό, δύο επί της ΑΕΛ σε δύο διαφορετικά ματς, από ένα της ΑΕΚ και του Απόλλωνα και δύο στο τελευταίο καθοριστικό παιχνίδι για την Ευρώπη με την Ανόρθωση. Σε αυτά τα παιχνίδια, ο Άρης κατέγραψε τέσσερεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.
Τα δύο τελευταία φυσικά στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα καταγραφούν στην ιστορία, καθώς συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να εξασφαλίσει για πρώτη φορά θέση στην Ευρώπη. Παρεμπιπτόντως, με τα οκτώ γκολ ισοφάρισε την επίδοσή του τη σεζόν 2018-19, αγωνιζόμενος στην Αλκή.
Ο Ματίγια κέρδισε το πρώτο στοίχημα, να δείξει δηλαδή ότι είναι ικανός να επιστρέψει στο ψηλό επίπεδο. Απομένει ένα ακόμη: να δείξει ότι μπορεί να σταθεροποιηθεί. Διότι νεαρός, πλέον, δεν είναι. Στα 25 του χρόνια, καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να παραμείνει στο ψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Ανδρέας Βεντούρης