Ο Πιέρος Σωτηρίου, ο οποίος κατέκτησε το πρωτάθλημα Βουλγαρίας με τη Λουντογκόρετς, μίλησε στο Super Sport FM 104.0.
Για το επίπεδο του βουλγάρικου πρωταθλήματος: «Υπάρχουν κάποιες δύσκολες ομάδες, αλλά υπάρχουν και αδύναμες. Το επίπεδο με το κυπριακό πρωτάθλημα είναι το ίδιο».
Για τη ζωή στον Ράζγκραντ: «Είναι ένα χωριό με λίγους κατοίκους. Δεν έχεις κάτι να κάνεις. Αν δεν είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, στο Ράζγκραντ, γίνεσαι».
Για τις εγκαταστάσεις: «Είναι όλα καλά. Η Λουντογκόρετς είναι ομάδα υψηγλούτ επιπέδου:
Για το συμβόλαιο του: «Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο».
Έχεις προτάσεις; «Όχι, δεν έχω προτάσεις. Είμαι ευχαριστημένος στη Λουντογκόρετς και γιατί όχι να μην εξαντλήσω και τα δύο χρόνια. Αν βρω κάτι καλύτερο και είναι ευχαριστημένη η ομάδα με τα λεφτά που θα πάρει, θα το συζητήσουμε».
Για τους αγώνες της Εθνικής: «Θα αρχίσουμε προετοιμασία με την Εθνική για τους αγώνες του Nations League. Οι αγώνες θα γίνουν σε μια περίοδο που οι ποδοσφαιριστές ξεκουράζονται. Είμαστε σε ένα δύσκολο όμιλο με καλές ομάδες. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
Για τη δυσκολία που έχουν οι ποδοσφαιριστές λόγω των συνεχόμενων αγώνων: «Είναι πολύ δύσκολο. Αυτή την περίοδο, οι ποδοσφαιριστές ξεκουράζονται. Εγώ θα έχω μόνο τέσσερις μέρες ξεκούραση. Στις 15 Ιουνίου θα πρέπει να επιστρέψω πίσω γιατί θα αρχίσει νωρίτερα το πρωτάθλημα λόγω  Μουντιάλ. Τι να κάνουμε… είναι η δουλειά μας».
Για το δικό μας πρωτάθλημα: «Ο Απόλλωνας πανάξια πήρε το πρωτάθλημα. Το κυνηγούσε εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν μια σταθερή πορεία και δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα».
Για το ΑΠΟΕΛ: «Πήγε στην πηγή και δεν ήπιε νερό. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Ήταν πίσω στη βαθμολογία και κατάφερε μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Αυτό ήταν άθλος. Τώρα είναι το κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής για να βγει στο Champions League.
Θα είναι σαν… πρωτάθλημα η 2η θέση για το ΑΠΟΕΛ; «Δεν μπορούμε να πούμε ότι η 2η θέση είναι σαν πρωτάθλημα. Μετά όμως από την αποτυχημένη χρονιά που είχε πέρσι, θα είναι μια καλή βάση για την επόμενη χρονιά».
Για τον τελικό κυπέλλου: «Θα το πάρει η Ομόνοια, είναι το φαβορί, αλλά δεν ξέρεις τι θα γίνει στον αγωνιστικό χώρο».