Γράφει ο Σκηνοθέτης
Ως χώρα και ως κράτος μόνο συγγνώμη δεν έχουμε ζητήσει από την Τουρκία για την εισβολή του 1974.
Ναι μην σας φαίνεται περίεργο. Ζούμε μια παράνοια και κανένας δεν μπορεί να μας βγάλει από αυτή την κατάσταση.
Απέναντι μας έχουμε μια Τουρκία – αγύριστο κεφάλι και στο εσωτερικό (κάτι που μας πονάει περισσότερο) έχουμε τόσο πολύ ρίξει τις άμυνες μας που πράγματι μας έκαναν θετική εντύπωση οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα αναφορικά με την προσφυγιά στην Κύπρο.
Η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας στο πλαίσιο της 75ης Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας (World Health Assembly), που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τοποθέτησε τα πράγματα στη θέση τους.
Ο κύριος Χατζηπαντέλα αναφέρθηκε στις προσωπικές του αναμνήσεις ως πρόσφυγας μετά από την τουρκική εισβολή του 1974, δηλώνοντας πως κατανοεί πλήρως τα όσα βιώνουν οι εκτοπισθέντες εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, οι οποίοι χρήζουν ανθρωπιστικής βοήθειας, ειδικά στον τομέα της υγείας.
Δηλώσεις που όχι μόνο προκάλεσαν την αντίδραση της Τουρκίας αλλά και που πολύ πιθανό να μην αρέσουν σε αρκετούς στο εσωτερικό.
Άνθρωποι όπως ο Υπουργός Υγείας με καταγωγή από την κατεχόμενη Αμμόχωστο έζησαν την προσφυγιά και ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να ζητάς βοήθεια.
Μπορεί  στους Τούρκους και στους νεοκύπριους να μην άρεσε η δική του αναφορά στην Τουρκία, αλλά σίγουρα ανέβασε την εσωτερική και την εξωτερική μας πολιτική ένα επίπεδο πιο πάνω.