Η Κύπρος αρχίζει τις υποχρεώσεις της στο Nations League φιλοξενώντας το Κόσοβο, το απόγευμα (19:00) της Πέμπτης στην ΑΕΚ Αρένα.
Στόχος είναι η νίκη για να γίνει μια καλή αρχή στον όμιλο τον οποίο συμμετέχουν επίσης, η Ελλάδα και η Βόρεια Ιρλανδία.
Δεν είναι ποδοσφαιρικά μεγαθήρια, όμως όποιος δεν αντιλαμβάνεται πως η Κύπρος είναι υποδεέστερη, είτε έχει μεγάλη ιδέα για την Εθνική μας, είτε δεν γνωρίζει καθόλου τι ρόστερ έχουν οι αντίπαλοι μας.
Το Κόσοβο είναι μια χώρα δύο εκατομμυρίων που τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο), με πολλούς ποδοσφαιριστές της να αγωνίζονται σε κορυφαίο επίπεδο.
Πως μπορεί να μην υπερέχει από την Εθνική μας, όταν έχει τρεις ποδοσφαιριστές στην Serie A, ένα ποδοσφαιριστή στη Premier League, ένα ποδοσφαιριστή στη La Liga, δύο ποδοσφαιριστές στη γαλλική Ligue 1, δύο πρωταθλητές Ελβετίας και άλλους δύο που αγωνίζονται στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, δύο ποδοσφαιριστές που παίζουν στην Τουρκία, ένα ποδοσφαιριστή στη Σάλκε, άλλους δύο στην Ολλανδία;
Καλό είναι να μελετάμε τον αντίπαλο, να τον συγκρίνουμε με την δική μας εθνική και μετά να βάζουμε ταμπέλα για φαβορί. Με αυτό τον τρόπο θα κρίνουμε πιο σωστά κάποια πράγματα.
Δεν είναι ο αντίπαλος φόβητρο το Κόσοβο, αλλά σε σύγκριση με την Κύπρο, έχει πολύ μεγαλύτερη προοπτική. Καλό είναι να έχουμε απαιτήσεις από τη δική μας εθνική, αλλά να μην ξεχνάμε ότι ποιοτικά, είμαστε πολύ χαμηλά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Το ρόστερ του Κοσόβου:

Το ρόστερ της Κύπρου:

ΑΕΚ Λάρνακας: Ιωακείμ Τούμπας
ΑΕΛ Λεμεσού: Μηνάς Αντωνίου
Ανόρθωση Αμμοχώστου: Ανδρέας Αβραάμ, Δημήτρης Χριστοφή, Κωστάκης Αρτυματάς, Μάριος Αντωνιάδης, Μιχάλης Ιωάννου, Παύλος Κορρέα
ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας: Γιάννης Σατσιάς, Νεόφυτος Μιχαήλ
Απόλλων Λεμεσού: Αντρέας Παναγιώτου, Ιωάννης Πίττας, Φάνος Κατελάρης, Χαράλαμπος Κυριάκου
Άρης Λεμεσού: Ματία Σπόλιαρις
Εθνικός Άχνας: Ανδρέας Χριστοδούλου
Ομόνοια Λευκωσίας: Ανδρόνικος Κακουλλής, Λοΐζος Λοΐζου, Νικόλας Παναγιώτου, Φώτιος Παπουλής
Como 1907 S.r.l.: Νικόλας Ιωάννου
PFC Ludogorets: Πιέρος Σωτηρίου
Sporting Kansas City: Μαρίνος Τζιωνή
St Mirren FC: Αλεξάντερ Γκόγκιτς
Standard de Liège: Κωνσταντίνος Λαΐφης
U.S. Salernitana 1919 S.r.l.: Γρηγόρης Κάστανος

Ανδρέας Ανδρέου