Τι άλλο να κάνει πια αυτός ο άνθρωπος για να γίνει ακόμα πιο ανεπιθύμητος στη μεγαλύτερη μερίδα των φίλων της Γιουνάιτεντ; Ακόμα και τώρα που έχει αποχωρήσει από το προσκήνιο και τα διοικητικά του καθήκοντα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα πεπραγμένα της θητείας του και το λιγότερο που προκαλούν είναι … εκνευρισμό.
Το «βαρύ κανόνι» της Ντόρτμουντ και ένας από τους νεαρούς αθλητές που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει για πολλά χρόνια στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, ο Έρλινγκ Χάαλαντ, αναμένεται το καλοκαίρι να μετακομίσει για άλλες πολιτείες, πιο «φανταχτερές». Πιθανότερη επιλογή αυτή τη στιγμή αποτελούν οι «Πολίτες», με τους Άραβες να του δίνουν «γη και ύδωρ» για να πει το πολυπόθητο «Ναι» σε ένα deal που θα βγουν όλοι ευνοημένοι.
Η ιστορία βέβαια θα μπορούσε να είχε γραφτεί αλλιώς αν η συμφωνία της πλευράς του Χάαλαντ με τους «κόκκινους διαβόλους» είχε επικυρωθεί όταν υπήρχαν οι μεταξύ τους συζητήσεις, το Δεκέμβριο του 2019. Ο Νορβηγός αγωνιζόταν τότε στη Μόλντε, ομάδα της πατρίδας του, πετυχαίνοντας 20 γκολ σε 50 εμφανίσεις.
Ήδη από τότε το όνομα του είχε αρχίσει να κάνει γκελ στο χώρο του ποδοσφαίρου, πριν καλά καλά κάνει το μεγάλο βήμα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη μάχη για τη διεκδίκηση της υπογραφής του και αυτό άκουγε στο όνομα Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Ο συμπατριώτης του προπονητής είχε συνεργαστεί μαζί του στη νορβηγική ομάδα, γνωρίζοντας καλά την αξία του.


Αυτός ήταν και ο λόγος που τον πρότεινε στον Γούντγουορντ ως ενδεδειγμένη επιλογή με μακρύ μέλλον για τη γραμμή κρούσης των «κόκκινων διαβόλων» το Δεκέμβρη του 2019, όταν και αγωνιζόταν στη Σάλτσμπουργκ. Η υπόθεση προχωρούσε ομαλά και όλα έδειχναν ότι ο γάμος ήταν προ των πυλών με ένα ποσό κοντά στα 20 εκατομμύρια για την αυστριακή ομάδα. Κάποιες λεπτομέρειες όμως της συμφωνίας έκαναν τον τότε εκτελεστικό διευθυντή των «μπέμπηδων» να μην προχωρήσει στην περάτωση της.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ESPN, ο Άγγλος εκτελεστικός αντιπρόεδρος του συλλόγου ήταν απρόθυμος να συμφωνήσει με τις υψηλές απαιτήσεις της προμήθειας του ατζέντη του Νορβηγού επιθετικού (Μίνο Ραϊόλα) και με την τοποθέτηση ρήτρας αποδέσμευσης ως όρο του συμβολαίου. Κάπως έτσι χάθηκε η ευκαιρία για τη Γιουνάιτεντ να κάνει δικό της τον γεννημένο στο Λιντς, σούπερ σταρ, πριν εκείνος δείξει τη γκάμα των δυνατοτήτων του στην κοιλάδα του Ρουρ με τη φανέλα των «Βεστφαλών».

Πλέον, έχει εκτοξευθεί η χρηματιστηριακή του αξία στα ύψη με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και τις επιδόσεις του στο χορτάρι. Δεν είναι πολλοί οι σύλλογοι που μπορούν να καλύψουν τα «θέλω» της πλευράς του παίκτη. Η ρήτρα αποδέσμευσης των 76 εκατομμυρίων ευρώ φαντάζει πολύ χαμηλή για να αποτελέσει εμπόδιο στη μετακίνηση του, με το συμβόλαιο του όμως να πρέπει να είναι παχυλό.
Οι «πολίτες» ακούγεται πως του έχουν προτείνει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας και αμοιβή 500.000 λίρες τη βδομάδα. Αστρονομικό ποσό που ζαλίζει. Αν επαληθευτούν οι φήμες αυτές και ο Χάαλαντ βάλει την υπογραφή του σε τέτοιο συμβόλαιο, τότε θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Premier League με τους κόκκινους του Μάντσεστερ να χτυπούν το «κεφάλι τους στον τοίχο» για την απώλεια  αυτή.