Το σφύριγμα της λήξης στο «Όλντ Τράφορντ» ακούγεται και ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται και πάλι εκτός προημιτελικών του Champions League για 3η σερί σεζόν. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει αποκλειστεί και η κάμερα στρέφεται στον Πορτογάλο που είναι… απελπισμένος: «Να μείνω ή να φύγω» το καλοκαίρι;
Το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης στην Ισπανία ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Ατλέτικο Μαδρίτης, έχει σίγουρα δημιουργήσει προσδοκίες στους φίλους των «κόκκινων διαβόλων».
Ήταν ανέλπιστο, ουδείς ανέμενε πως με αυτή την εμφάνιση θα έρθει αποτέλεσμα και εν τέλει ο Ελάνγκα σώζει την ομάδα του. Σκοράρει, διαμορφώνει το τελικό σκορ και οι Άγγλοι γυρνούν «σπίτι» για να υποδεχθούν το σύνολο του Σιμεόνε, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας.
Το ματς μοιάζει με τελικό και το «Όλντ Τράφορντ» έχει φορέσει τα καλά του. Γιατί τελικός; Διότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην 5η θέση της Premier League, δεν διεκδικεί κάποιο τρόπαιο και η συνέχεια στο Champions League θα λειτουργούσε ευεργετικά για το σύνολο του Ραλφ Ράνγκνικ.
Όλοι πίστευαν σε ένα ακόμη μεγάλο βράδυ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Το χατ-τρικ του με την Τότεναμ, 59ο στην καριέρα του, είχε δημιουργήσει προσδοκίες, αλλά ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του αθλήματος «μπλοκαρίστηκε» σεμιναριακά από τον Τσόλο Σιμεόνε.
Δεν έκανε σουτ στην χθεσινή ρεβάνς, δεν βρήκε τους διαδρόμους που ήθελε και με το σφύριγμα της λήξης, η κάμερα στράφηκε πάνω του. Το τελικό 1-0 στέλνει την Ατλέτικο Μαδρίτης στα προημιτελικά και τον Πορτογάλο στο… σπίτι, για να απουσιάσει για 3η συνεχόμενη χρονιά από τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Κάπως έτσι, τα προβλήματα αυξάνονται και η φιγούρα του Ρονάλντο στο τέλος, προδίδει την σκέψη του. «Να μείνω ή να φύγω το καλοκαίρι»; Προφανώς και απάντηση δεν μπορεί να δοθεί, αλλά αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τα δημοσιεύματα, ο Κριστιάνο δεν θα μείνει εύκολα, αν η Γιουνάιτεντ δεν βρεθεί στο Champions League της επόμενης περιόδου.
Γύρισε για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και επέλεξε την πρώην ομάδα του έναντι της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ο χαρακτήρας του Πορτογάλου δύσκολα θα αποδεχθεί να μείνει σε μία ομάδα, που του προσφέρει κάτι λιγότερο από όσα αξίζει.
Αποκλείστηκε από την «οκτάδα», να μην συμμετέχει και στο επόμενο; Μάλλον πάει… πολύ! Από την άλλη πλευρά βεβαίως, ο Ρονάλντο δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος σε καμία περίπτωση.
Η Γιουνάιτεντ πιθανώς δεν θα είχε φτάσει στους «16» δίχως τα κρίσιμα γκολ του, με Βιγιαρεάλ και Αταλάντα και ταυτόχρονα, ο ίδιος είναι και ο πρώτος της σκόρερ στην σεζόν, με 12 γκολ στην Premier League, δίχως να προσθέτουμε και τις υπόλοιπες διοργανώσεις.
Επομένως, αν οι «κόκκινοι διάβολοι» δομηθούν διαφορετικά την επόμενη χρονιά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σίγουρα έχει θέση σε ένα τέτοιο project. Μπορεί όμως να περιμένει;
Δύσκολα! Δεν μοιάζει πιθανό προς το παρόν τουλάχιστον. Σαφώς και ο προπονητής που θα έρθει θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο. Ίσως αυτό είναι και το μυστικό για να παραμείνει στο «Όλντ Τράφορντ».
Διότι, με τον Ραλφ Ράνγκνικ, δίχως Champions League μετά τον Μάρτιο και δίχως Champions League του χρόνου, ο Ρονάλντο δεν θα έχει απλώς τάσεις φυγής. Απλώς θα αναρωτιέται αν «έκανα καλά που γύρισα»…