Η ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ στο πρώτο γκρουπ, διαφοροποίησε το σκηνικό για τη μάχη του τίτλου. Ο προπονητής, Κώστας Σακκάς μίλησε στην ιστοσελίδα μας και ανέλυσε όλα τα δεδομένα.
Πως βλέπετε το σκηνικό στη μάχη του τίτλου; «Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει μικρύνει η διαφορά από την 2η θέση. Η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ομάδα που γεύτηκε τη χαρά της νίκης. Από τους εφτά βαθμούς, μειώθηκε στους πέντε και αυτό είναι πολύ σημαντικό σημαντικό. Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος, οι απώλειες όλων των ομάδων μετρούν διπλά. Ακόμα και το ΑΠΟΕΛ που δεν νίκησε, δεν έχει την πολύ μεγάλη απόσταση από την κορυφή. Κάθε αγωνιστική που έρχεται είναι πολύ σημαντική και το Σαββατοκύριακο ακολουθούν πολύ σημαντικά παιχνίδια. Όλα είναι ανοικτά για τον τίτλο. Υπάρχει το φαβορί για τον τίτλο που είναι ο Απόλλων, παρά το γεγονός ότι έχει ένα διάστημα χωρίς νίκη. Με την απόδοση αυτή και αν συνεχίσει να μην παίρνει τους βαθμούς της νίκης, η διαφορά που υπάρχει, ίσως να μην είναι αρκετή για να τα καταφέρει. Η ΑΕΚ και το ΑΠΟΕΛ, παρά την ισοπαλία με τον Άρη, είναι σε πολύ κατάσταση. Και η Ανόρθωση, είχε πολύ καιρό να χάσει, πριν την ήττα από την ΑΕΚ. Θεωρώ ότι και η Ανόρθωση θα επανέλθει. Τέλος, ο Άρης και η Πάφος FC που παίζουν μεταξύ τους, αυτή τη βδομάδα, είναι πολύ καλές ομάδες και μπορούν να κάνουν πολλές ζημιές».
Τι φταίει και ο Απόλλων δεν είναι σε καλή κατάσταση; «Φαίνεται από τα αποτελέσματα ότι δεν τα πάει καλά. Δέχεται εύκολα γκολ και πολλές ευκαιρίες από όλες τις ομάδες. Πρέπει να βρει την ισορροπία, γιατί παίζει ανοικτά. Άλλωστε, όλες οι ομάδες του πρώτου γκρουπ, είναι πολύ καλές και μπορούν να σε τιμωρήσουν. Η Πάφος FC έκανε πολλές ευκαιρίες και μπορούσε να πάρει την νίκη κόντρα στον Απόλλωνα. Το τελευταίο διάστημα δεν δημιουργεί πολλές τελικές προσπάθειες. Με την Πάφος FC είχε μόνο τέσσερις τελικές προσπάθειες και αυτό δεν είναι στατιστικό για ομάδα πρωταθλητισμού».
Ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ ήταν έξαλλος με τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα. Τι ήθελε να πετύχει με αυτό; «Προσπάθησε να αφυπνίσει τους παίκτες. Πολλές φορές είδαμε τον Απόλλωνα, να είναι σε πλεονεκτική θέση στη μάχη του τίτλου και στο τέλος, να μην τα καταφέρνει. Όλοι, αυτό έχουν στο μυαλό τους. Θα πρέπει να αποβάλουν το άγχος. Μόνο έτσι, πρέπει να λειτουργήσουν. Παρόλα αυτά, βαθμολογικά, είναι το φαβορί, όμως αυτό δεν λέει τίποτα».
Η ΑΕΚ πήρε σπουδαίο διπλό κόντρα στην Ανόρθωση. Μπορεί να ανατρέψει το σκηνικό και να κατακτήσει το πρωτάθλημα; «Πέρασε μια κάμψη η ΑΕΚ για ένα δίμηνο. Με την επάνοδο του Τρισκόφσκι σε καλή κατάσταση, άρχισε να θυμίζει την ΑΕΚ του πρώτου γύρου. Είναι μια ομάδα που ακολουθεί πιστά το πλάνο της και αυτό τη βοηθά να μπαίνει εύκολα στο επιθετικό τρίτο. Η νίκη κόντρα στην Ανόρθωση θα τη βοηθήσει. Πιστεύω ότι έχει τα φόντα να κυνηγήσει τον τίτλο».
Αν η ΑΕΚ σταθεροποιηθεί στην απόδοση που μας συνήθισε το φθινόπωρο, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για τον τίτλο; «Η ΑΕΚ μπορεί να κάνει σερί γιατί είναι μια ομάδα που ακολουθεί ένα ξεκάθαρο πλάνο. Είχε πολύ καλή συγκομιδή βαθμών τον πρώτο γύρο, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η αγωνιστική κάμψη φαίνεται να τελείωσε και δείχνει να συνέρχεται. Υπάρχει καλό υλικό και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις υπόλοιπες ομάδες».
Περίμενες να ήταν τόσο κακή η Ανόρθωση κόντρα στην ΑΕΚ; «Δεν περίμενα αυτή την εμφάνιση. Στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν πολύ καλή. Η απουσία του Ουάρντα στοίχησε. Για ένα μικρό διάστημα ήταν καλή, όμως στη συνέχεια είχε κατακόρυφη πτώση. Πρέπει να αφήσει πίσω αυτό το παιχνίδι. Πλέον, είναι δύσκολο για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά μπορεί για τη 2η θέση».
Το ΑΠΟΕΛ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να πλησιάσει στην κορυφή. Τι έφταιξε; «Ο Άρης με την αλλαγή προπονητή έπαιξε με διαφορετικό τρόπο. Έβαλε δύσκολα στο ΑΠΟΕΛ. Ίσως να μην ήταν έτοιμο για αυτό τον τρόπο παιχνιδιού. Δεν ήταν κακό το ΑΠΟΕΛ. Είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να αντιδράσει. Πλέον, θα πρέπει να κυνηγήσει τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ. Ήταν μια ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή, γιατί έπαιζε με τον Άρη εντός έδρας και θα μπορούσε να μειώσει τη διαφορά. Τα επόμενα 2-3 παιχνίδια είναι σημαντικά και θα πρέπει να κάνει καλό σερί».
Το Σάββατο θα γίνει ο αγώνας ΆρηςΠάφος FC. Πιστεύεις ότι κάποια από αυτές τις ομάδες μπορεί να μπει σφήνα στην 4άδα; «Είναι δύο ομάδες πολύ καλά στελεχωμένες και δικαίως βρίσκονται στην 6άδα. Δεν είναι εύκολο να τα βάλεις με τα μεγαθήρια, όμως απέδειξαν ότι μπορούν να… χτυπήσουν τον κάθε αντίπαλο. Δεν είναι μεγάλη η απόσταση και μπορεί κάποια ομάδα, να μπει σφήνα στην 4άδα. Ακόμα και να διεκδικήσουν και κάτι καλύτερο».
Πως βλέπεις τη μάχη της παραμονής; Μπορεί να ανατραπεί το σκηνικό; «Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπλεχτεί η Δόξα και ο Ολυμπιακός. Η ΠΑΕΕΚ έκανε μια αξιοζήλευτη προσπάθεια όμως δεν πήρε τους βαθμούς που έπρεπε. Μόνο με την προσπάθεια δεν μένεις στην κατηγορία. Πρέπει να κερδίσεις και βαθμούς. Για τον Εθνικό, επίσης είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Για να κάνει την έκπληξη πρέπει να δημιουργήσει ένα σερί νικών. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα».

Ανδρέας Ανδρέου