Ο πλέον πετυχημένος Έλληνας αθλητής των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, και ο μοναδικός που κατέκτησε τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια Πύρρος Δήμας, κατά την πρόσφατη παραμονή του στην Κύπρο, επισκέφθηκε το Ολυμπιακό Μέγαρο. Τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιος Χρυσοστόμου στην παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Ανδρέα Ρουμπά, που τον φιλοξενούσε στην Κύπρο, του Γενικού Γραμματέα της ΚΟΕ Ανδρέα Γεωργίου και του Ταμία της ΚΟΕ Αλέξανδρου Χριστοφόρου.
Καλωσορίζοντας τον, στο Ολυμπιακό Μέγαρο και απευθυνόμενος στον Πύρρο Δήμα, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου σημείωσε : «Αισθανόμαστε περήφανοι για την παρουσία σας εδώ στο Ολυμπιακό Μέγαρο όπου χτυπά η καρδιά του κυπριακού αθλητισμού. Δώσατε πολλά στον Ελληνισμό και την ελληνική νεολαία και η πορεία σας στον αθλητισμό αποτελεί παράδειγμα για όλους»
Ο Πύρρος Δήμας από την πλευρά του, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για την παρουσία του στην Κύπρο με την οποία τον δένουν ιδιαίτεροι δεσμοί από τον καιρό που ήταν ακόμη ενεργός αθλητής, αλλά και στη συνέχεια όταν ως διοικητικός παράγοντας ανέπτυξε άριστη συνεργασία με την ΚΟΑΒ.
Ο Πύρρος Δήμας βρέθηκε στην Κύπρο για  να παρακολουθήσει ημερίδα Άρσης Βαρών και Άρσης Βαρών σε πάγκο, που διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, ενώ είχε συνομιλίες και με τους διοικούντες της ΚΟΑΒ για μορφές συνεργασίας της Κυπριακής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών της οποίας διατελεί στο παρών στάδιο Γενικός Γραμματέας, ενώ κατά το πρόσφατο παρελθόν υπήρξε και Πρόεδρος της επί σειρά ετών.
Ως αθλητής, ο Πύρρος Δήμας είναι ο μοναδικός Έλληνας που κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια σε τρεις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1992 στη Βαρκελώνη, το 1996 στην Ατλάντα, και το 2000 στο Σίδνεϊ. Έκλεισε την αγωνιστική του αθλητική σταδιοδρομία το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όταν μπροστά στο ελληνικό κοινό, σε μία επική του τελευταία προσπάθεια, κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Το 2005 η παγκόσμια ομοσπονδία Άρσης Βαρών τον ανακήρυξε ως τον κορυφαίο Αρσιβαρίστα του 20ου αιώνα.
Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
11 Μαρτίου 2022