Ο Γιούργκεν Κλοπ επέστρεψε σε δημοσιογράφο την ερώτηση που του έκανε για τον Ρομάν Αμπράμοβιτς και θέλησε να τονίσει πως ενώ τα προηγούμενα χρόνια όλοι γνώριζαν και αποδέχονταν την πηγή των χρημάτων που διέθετε ο Ρώσος στην Τσέλσι, τώρα ξαφνικά όλοι τάσσονται κατά της τακτικής για την οποία δεν είχαν αντιδράσει εξ αρχής.
Ο Κλοπ θέλησε να τονίσει πως ό,τι συμβαίνει στην Τσέλσι, δεν είναι πρόβλημα του συλλόγου, αλλά της κοινωνίας και των ανθρώπων που ενώ γνώριζαν, αποδέχονταν τα πάντα αφού ήταν προς όφελος της ομάδας τους και τώρα ξαφνικά υπάρχουν οι αντιδράσεις για τις σχέσεις του Ρομάν Αμπράμοβιτς με την Ρωσία και τον Πούτιν.
«Νοιάστηκε κανείς όταν ο Αμπράμοβιτς πήρε την Τσέλσι; Νοιάστηκε κανείς τώρα που η Νιούκαστλ άλλαξε αφεντικό; Νοιάστηκε ο κόσμος; Είναι πρόβλημα των ανθρώπων, της κοινωνίας, δεν φταίει η Τσέλσι. Γνωρίζαμε όλοι αλλά το αποδεχόμασταν. Και τώρα ξαφνικά δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε. Εγώ είμαι απόλυτα χαρούμενος με τους ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ και σε τέτοιες καταστάσεις είμαι ακόμα πιο χαρούμενος που είναι αυτοί στον σύλλογο. Οι ιδιοκτήτες είναι εκεί για να ηγούνται του κλαμπ και να εξασφαλίζουν χρήματα για την ομάδα. Κανείς δεν νοιαζόταν για την προέλευση των χρημάτων και τώρα ξαφνικά όλοι σκεφτόμαστε από που έχουν προκύψει αυτά τα έσοδα για τις ομάδες…» ανέφερε ο Γερμανός κόουτς.