Η πορεία του Γιαν Λέζιακς, ιδιαίτερα στα τελευταία παιχνίδια της Ομόνοιας έχει πάρει την… κατιούσα, ωστόσο, η όχι και τόσο καλή εικόνα του, έχει εξήγηση. Ο Τσέχος αριστερός οπισθοφύλακας, αγωνίζεται… ασταμάτητα από το καλοκαίρι. Μπορεί να βαδίζει στα 32 του χρόνια, όμως, έχει πάρει ελάχιστες ανάσες. Κατέχει την πρωτιά στις συμμετοχές με 35 σε όλες τις διοργανώσεις.
Έπαιξε σε 24 ματς πρωταθλήματος (από τα 25, ήταν εκτός μόνο με τη Δόξα), στα δύο (από τα τρία) του κυπέλλου, ενώ κλείνοντας τις εγχώριες διοργανώσεις πήρε φανέλα βασικού και στο Super Cup.
Όσον αφορά τις Ευρωπαϊκές συμμετοχές του, ο Λέζιακς, έχασε μόνο δύο αγώνες, με Φλόρα Ταλίν πριν τους ομίλους του Conference League, και με τη Βασιλεία για την προτελευταία 4η
αγωνιστική. Επίσης, ήταν βασικός στις διπλές αναμετρήσεις την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Με την ευκαιρία της διακοπής, ο Λέζιακς θα πάρει κάποιες ανάσες, ενώ και ο Νιλ Λένον έχει στα πλάνα του να ξεκουράσει τον ποδοσφαιριστή για τον μεγάλο στόχο του κυπέλλου. Kάτι που έκανε και με την ΑΕΛ για το πρωτάθλημα, αφού ο εκ των αρχηγών του τριφυλλιού πέρασε ως αλλαγή.
Μπορεί ο Τσέχος μπακ να μην είναι τόσο καλός όσο στα μέσα –κυρίως- της σεζόν, αλλά η κούραση του είναι μεγάλη, αφού, τράβηξε μόνος του πολύ κουπί στην αριστερά πτέρυγα της Ομόνοιας.

Θράσος Δημητρίου