Έρχεται η ώρα της… κρίσης! Ιταλία ή Πορτογαλία; Σενεγάλη ή Αίγυπτος; Κάποιες χώρες δεν θα είναι στην γιορτή του Μουντιάλ τον προσεχή Νοέμβριο.
Εντός των επόμενων ημερών θα μάθουμε άλλες 14 εθνικές ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Μουντιάλ του προσεχούς Νοεμβρίου. Ως τώρα το εισιτήριο για την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση έχουν πάρει 15 χώρες και αναμένουν την κλήρωση των ομίλων που θα γίνει την 1η Απριλίου.
Η πιο μεγάλη… μάχη θα γίνει στην Ευρώπη με την Ιταλία και την Πορτογαλία, αν δεν υπάρξει νωρίτερα έκπληξη, να διεκδικούν μια θέση στο Κατάρ. Αν καταφέρουν να ξεπεράσουν στα ημιτελικά των πλέι οφ τη Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία θα τεθούν αντιμέτωπες οι δυο τελευταίες νικήτριες του EURO και μόνο μία θα βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς η κληρωτίδα τις έφερε στο ίδιο μονοπάτι.
Στην Αφρική υπάρχει, επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον καθώς η Σενεγάλη, που κατέκτησε πριν από μερικές εβδομάδες το Κύπελλο Εθνών της ηπείρου, θα αντιμετωπίσει την Αίγυπτο, την χαμένη του πρόσφατου τελικού για ένα εισιτήριο στο… όνειρο.

Οι 15 που έχουν προκριθεί:
Διοργανώτρια: Κατάρ
Ασία: Ιράν, Νότια Κορέα
Ευρώπη: Ισπανία, Γερμανία, Δανία, Γαλλία, Βέλγιο, Κροατία, Σερβία, Αγγλία, Ελβετία, Ολλανδία
Λατινική Αμερική: Βραζιλία, Αργεντινή
Αφού γίνουν τα παιχνίδια της τρέχουσας και της επόμενης εβδομάδας θα απομένουν πια τα τελευταία εισιτήρια για το Κατάρ: θα αφορούν τα δύο διηπειρωτικά μπαράζ (Ασία-Λατινική Αμερική και Κεντρική και Βόρεια Αμερικά-Ωκεανία) που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο, ενώ θα απομένει και άλλη μια θέση από την Ευρώπη καθώς αναβλήθηκε η αναμέτρηση της Ουκρανίας με τη Σκωτία, μετά την εισβολή των Ρώσων, που αποβλήθηκαν από τα μπαράζ.

Τα ευρωπαϊκά μπαράζ
1ο Γκρουπ
Ουκρανία – Σκωτία
Ουαλία – Αυστρία
2ο Γκρουπ
Ρωσία – Πολωνία δεν θα διεξαχθεί
Σουηδία – Τσεχία
3ο Γκρουπ
Ιταλία – Βόρεια Μακεδονία
Πορτογαλία – Τουρκία
Η διαδικασία των μπαράζ θα διεξαχθεί από τις 24 ως τις 29 Μαρτίου του 2022, ενώ οι ομάδες που βρίσκονταν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας (Ουκρανία, Ουαλία, Ρωσία, Σουηδία, Ιταλία, Πορτογαλία) έχουν το πλεονέκτημα ότι θα δώσουν τον μονό ημιτελικό εντός έδρας, ενώ οι τρεις τελικοί θα διεξαχθούν σε ουδέτερο γήπεδο.