Οι δύο ακραίοι μπακ της Ανόρθωσης πραγματοποιούν εξαιρετική σεζόν κι αυτό είναι κάτι παραδεκτό απ’ όλους. Τόσο ο Αμπαρτζουμιάν όσο και ο Κορέια, βρίσκονται σταθερά εδώ και αρκετό καιρό σε ψηλό επίπεδο απόδοσης κι απ’ τους διακριθέντες της ομάδας της Αμμοχώστου.
Η προσφορά τους αποτυπώνεται (και) μέσω των αριθμών, συγκεκριμένα από τις ασίστ που ‘χουν δώσει μέχρις στιγμής στο πρωτάθλημα. Ο Αρμένιος δεξιός μπακ έχει δώσει τέσσερεις, ενώ άλλες πέντε φορές… σέρβιρε ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ.
Με άλλα λόγια, η Ανόρθωση πήρε εννέα ασίστ από τους δύο μπακ της! Αποκτάει μεγαλύτερη σημασία αυτό το στατιστικό στοιχείο, εάν προχωρήσει κανείς στη διαδικασία σύγκρισης των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή.
Από τους επτά που έχουν αγωνιστεί στον… κεντρικό διάδρομο, μόλις δύο έχουν δώσει ασίστ στο πρωτάθλημα. Τρεις ο Χουσμπάουερ και μία ο Χριστοδουλόπουλος. Οι Πόποβιτς, Αρτυματάς, Χρυσοστόμου, Ιωάννου και Βερχόβετς δεν έχουν δώσει καμία.
Ασφαλώς, τα δεδομένα για τον καθένα είναι εντελώς διαφορετικά. Διαφορετικά πράγματα περιμένεις π.χ απ’ τον αρχηγό στο γήπεδο σε σχέση με τον Πόποβιτς. Ο Βερχόβετς μετράει ελάχιστα παιχνίδια με την ομάδα της Αμμοχώστου, ενώ οι Ιωάννου και Χρυσοστόμου δεν αγωνίζονται σταθερά στην ενδεκάδα.

Ανδρέας Βεντούρης