Ένα μέρος του μισθού του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ συνεχίζει να καλύπτει η Άρσεναλ, παρόλο που ο ποδοσφαιριστής αποχώρησε ως ελεύθερος και αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα!
Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, μιας και ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ αποχώρησε ως ελεύθερος από την Άρσεναλ για να μεταβεί στην Μπαρτσελόνα και να υπογράψει συμβόλαιο έξι μηνών + 1 χρόνου, αλλά οι «κανονιέρηδες» εξακολουθούν να πληρώνουν τον Γκαμπονέζο, πρώην αρχηγό τους.
Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο έγκριτος δημοσιογράφος της Άρσεναλ, Ντέιβιντ Όρνσταϊν, οι Λονδρέζοι θα καλύπτουν ένα μέρος του μισθού του Ομπαμεγιάνγκ μέχρι και το καλοκαίρι, πιθανότατα ως μέρος μίας ειδικής συμφωνίας που έλαβε χώρα μεταξύ των δύο πλευρών.
Πρόκειται πιθανότατα για έναν συμβιβασμό που έκαναν αμφότεροι για να ολοκληρωθεί πιο άμεσα η υπόθεση, με την Άρσεναλ να αφήνει τον Ομπαμεγιάνγκ να διαπραγματευτεί μόνος του και αντιστοίχως εκείνος να «χαρίζει» 30 εκατομμύρια από τους μισθούς του στην πρώην ομάδα του.
Συνεπώς, Άρσεναλ και «Όμπα» συμβιβάστηκαν και η Μπαρτσελόνα βγήκε ευνοημένη από το deal, καθώς δεν πληρώνει ολόκληρο τον μισθό του Γκαμπονέζου, παρόλο που ανήκει εξ΄ ολοκλήρου σε αυτήν!