Πρωταθλήτρια Γαλλίας από… τώρα! Η Παρί Σεν Ζερμέν διέλυσε με 5-1 την… περσινή πρωταθλήτρια Λιλ, παρέμεινε στην κορυφή και της παίρνει τα σκήπτρα.
Ο Λιονέλ Μέσι με το τέρμα που πέτυχε ξεπέρασε τον Πελέ με 759 γκολ και έγινε ο τρίτος all-time σκόρερ, κυνηγώντας Γιόζεφ Μπίτσαν και Κριστιάνο Ρονάλντο.
Οι Παριζιάνοι άνοιξαν το σκορ στο 10ο λεπτό με τον Ντανίλο, με τον Μπότμαν στο 28’ να φέρνει το ματς στα ίσα μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια του Μπεν Αρφά. Λίγο αργότερα, ο Κιμπεμπέ έκανε το 2-1 και επανέφερε την τάξη, με τον Λιονέλ Μέσι στο 38’ να κάνει το 3-1 και να γράφει ιστορία.
Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο μπήκε με φόρα και στο δεύτερο μέρος με τον Ντανίλο να ξαναχτυπάει στο 52’ και να κάνει το 4-1. Η Λιλ στην συνέχεια έπαιζε κυρίως στις αντεπιθέσεις και δεν μπορούσε να κάνει κάποια σπουδαία φάση, με τον συνήθη ύποπτο Κιλιάν Εμπαπέ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 67’ διαμορφώνοντας το τελικό 5-1 για την Παρί Σεν Ζερμέν.
Στα ματς που διεξήχθησαν νωρίτερα, η Λοριάν επικράτησε 2-0 της Λανς, πήρε βαθμολογική ανάσα, ξεφεύγοντας από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Σουμάνο στο 43’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, για να έρθει ο Κονέ στο 76’ να διαμορφώσει το τελικό 2-0.
Η Ρεν από την άλλη νίκησε και αυτή με 2-0 την Μπρεστ και παρέμεινε στην 5η θέση της βαθμολογίας. Ο Λαμπόρντ στο 20’ έκανε το 1-0, με τον Τεριέ στο 90’ να διαμορφώνει το τελικό 2-0. Η Μπρεστ παρέμεινε στα χαμηλά της βαθμολογίας, στην 13η θέση με 28 πόντους.