Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy ο Κύπριος προπονητής Πάμπος Χριστοδούλου αναφέρθηκε και στην «μάχη» για μια θέση στην 6άδα ανάμεσα σε Πάφος FC και Ομόνοια που έφτασαν στην τελευταία αγωνιστική της α’ φάσης να διεκδικούν ένα εισιτήριο.
Ποια ομάδα θα μπει στην 6άδα; Η Πάφος FC ή η Ομόνοια; «Κανείς δεν ξέρει. Είναι στα πόδια της Πάφος FC ενώ της Ομόνοιας όχι. Αυτή είναι η διαφορά για την ώρα. Πολλές φορές είδαμε στο ποδόσφαιρο την τελευταία στιγμή να έρχονται αποτελέσματα που δεν τα περιμένουμε και να αλλάζουν τα δεδομένα. Γι’ αυτό λέω ότι κανείς δεν ξέρει ποια ομάδα θα είναι στην 6άδα, για ποδόσφαιρο μιλάμε στο οποίο τίποτα δεν είναι ποτέ σίγουρο. Ειδικά τώρα που μιλάμε για δύο παιχνίδι ντέρμπι (βλέπε ΟμόνοιαΑΠΟΕΛ και Πάφος FCΆρης) όπου σε κανένα από τα δύο δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Η Πάφος FC παίζει με μια δυνατή ομάδα που είναι πιο ψηλά από αυτήν και σε βάθος χρόνου πιο σταθερή και η Ομόνοια παίζει με τον αιώνιο της αντίπαλο. Καμιά από τις δύο δεν έχει σίγουρη τη νίκη».
Τι σημαίνει για το κυπριακό ποδόσφαιρο το σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε τρεις νέες ομάδες στην πρώτη 6άδα σε σχέση με πέρσι; «Είναι πολύ θετικό. Δείχνει ξεκάθαρα ότι δυνάμωσαν όλες ομάδες και θέλουν να διεκδικούν την 6άδα. Σμίκρυνε και η διαφορά των μεγάλων ομάδων από τις θεωρητικά μικρομεσαίες. Ήρθαν όλες πιο κοντά γιατί έπεσε το επίπεδο των μεγάλων ομάδων σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Είναι μικρή η απόσταση όλων των ομάδων και γι’ αυτό ίσως να έχουμε μέχρι και τρεις νέες ομάδες στην 6άδα, ενώ γενικότερα βλέπουμε αρκετά αποτελέσματα που θεωρούνται εκπλήξεις».

Χρίστος Χρίστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://balla.com.cy/2022/02/25/pampos-gia-to-aionio-ischyra-ta-kinitra-den-yparchei-favori/