Ο Απόλλωνας είχε την ευκαιρία να ανοίξει περισσότερο την διαφορά από την 2η θέση, προηγήθηκε πολύ νωρίς απέναντι στην ΠΑΕΕΚ, η προσφυγική ομάδα έκανε την  ανατροπή αλλά στο 90+2’ γλίτωσε τον βαθμό με πέναλτι του Ντιγκινί ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Ήταν ένα παιχνίδια που πρόσφερε αρκετά συγκινήσεις. Περίπου 800 φίλοι του Απόλλωνα έκανε το ταξίδι για το παγωμένο Μακάρειο, είδαν την ομάδα τους να παίρνει νωρίς προβάδισμα στο 3ο λεπτό με τον Αλμπάνη αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.
Στο 25ο λεπτό η ΠΑΕΕΚ ισοφάρισε με τον Βαρέλα και έφτασε στην επανάληψη στην ολική ανατροπή. Αφού έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές ο Απόλλωνας λόγω αποβολής του Αυλωνίτη, η ΠΑΕΕΚ βρήκε δεύτερο γκολ στο 81΄ όταν ο Φραγκέσκου έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στον Μαυρία και κατέληξε στα δίχτυα.
Όλα έδειχναν ότι η προσφυγική ομάδα θα πανηγύριζε μια τεράστια νίκη αλλά ο Απόλλωνας κατάφερε να ισοφαρίσει με πέναλτι του Ντιγκινί στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων αφού νωρίτερα ο διαιτητής σφύριξε παράβαση για χέρι του Φραγκέσκου.

ΠΑΕΕΚ (Μ.Σεργίδης): Πρόσεκ, Ντίας, Δημητρίου, Βαρέλα (62′ Ενόχ), Μιλτς (76′ Νάντο), Τσόσιτς, Ράμος (76′ Χαραλάμπους), Ομπανόρ, Κούρος, Φραγκέσκου, Νούνιτς (62′ Μπάμπιτς).
Στον πάγκο: Παναγιώτου, Μαυρομούστακος,    Αριστοτέλους, Κωμοδίκης, Άντρις Νεοφύτου, Καπαρτής, Τίμερμανς, Ανδρέας Νεοφύτου.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Αλ.Τσόρνιγκερ): Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης(63′ Τζουμ) Χάμπος (83′ Ονγκεντά), Αυλωνίτης, Χαμάς, Κολ, Νογιόκ, Αλμπάνης (63′ Μαυρίας), Πίττας, Ίντζια (46′ Γιάνκα), Ντιγκινί
Στον πάγκο: Ντούριν,  Αυγουστή, Χρυσοστόμου, Ονγκεντά

ΣΚΟΡΕΡ: 25′ Βαρέλα, 81′ Μαυρίας (αυτ.)/ 3′ Αλμπάνης, 90+2′ Ντιγκινί (π.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ενόχ (3η), Ομπανόρ (3η), Τσόσιτς/Αλμπάνης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Αυλωνίτης
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 769
Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Σωτηρίου Λούκας
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Έναρξη αγώνα…
3′ ΓΚΟΛ. 0-1. ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΣΚΟΡ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ. Ο Ντιγκινί κατέβασε με το κεφάλι στον Αλμπάνη ο οποίος πέρασε μπροστά από τρεις αμυντικούς της ΠΑΕΕΚ, κανείς δεν τον μάρκαρε και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πρόσεκ.


15′
Απειλεί η ΠΑΕΕΚ. Η μπάλα έφτασε στον Μιλτς ο οποίος με σουτ εντός περιοχής βρήκε σε ετοιμότητα τον Γιοβάνοβιτς που έπεσε και απέκρουσε την μπάλα.
17′ Βγήκε στην αντεπίθεση η ΠΑΕΕΚ. Το σουτ του Βαρέλα σταμάτησε στην πλάτη του Χάμπου Κυριάκου.
20′ Κρατά περισσότερο μπάλα ο Απόλλωνας αλλά πέραν από την φάση του γκολ δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά την εστία του Πρόσεκ.
25′ ΓΚΟΛ. 1-1. ΙΣΟΦΑΡΙΖΕΙ Η ΠΑΕΕΚ. Ο Μάριος Δημητρίου έκανε την σέντρα από δεξιά, αδράνησε η άμυνα του Απόλλωνα και ανενόχλητος ο Νίκο Βαρέλα με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Γιοβάνοβιτς.

26′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Από πλεονεκτική θέση ο Αλμπανης εντός περιοχής έστειλε την μπάλα έξω.
30′ Εσωτερική αλλαγή στον Απόλλωνα. Ο Τσόρνιγκερ μετέφερε τον Νογιόκ στο κέντρο της άμυνας στο πλευρό του Αυλωνίτη και ο Χάμπος μεταφέρθηκε στην μεσαία γραμμή.
36′ Ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Πίττας από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε το σουτ και ανάγκασε τον Πρόσεκ σε δύσκολη απόκρουση.
37′ Νέο σουτ του Πίττα, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Ομπανόρ, άλλαξε πορεία και έφυγε σε κόρνερ.
38′ Κεφαλιά του Αυλωνίτη μετά από κόρνερ του Κολ αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
44′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΠΑΕΕΚ. Σε μια αντεπίθεση έφυγε γρήγορα από αριστερά ο Κούρος, είδε τον Γιοβάνοβιτς λίγο εκτός εστίας, έκανε μια σέντρα-σουτ και είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.
Τέλος α’ ημιχρόνου
Τα στατιστικά του α’ ημιχρόνου:
Έναρξη β’ ημιχρόνου
46′ Αλλαγή για τον Απόλλωνα. Στην θέση του Ίντζια πέρασε ο Γιάνκα.
54′ Ευκαιρία για την ΠΑΕΕΚ. Οι γηπεδούχοι έφυγαν γρήγορα από δεξιά, ο Μάριος Δημητρίου μπήκε στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
57′ Ανέτρεψε τον Βαρέλα ο Αυλωνίτης στα όρια της μεγάλης περιοχής του Απόλλωνα. Το VAR αφού εξέτασε την φάση, κάλεσε τον διαιτητή Κυριάκο Χριστοδούλου να το δει στο on field review, το είδε, άλλαξε την αρχική του απόφαση, από πέναλτι έδωσε φάουλ εκτός περιοχής και άλλαξε και το χρώμα της κάρτας. Από κίτρινη στο Αυλωνίτη του έδειξε κόκκινη κάρτα.

60′ Εκτέλεσε με δύναμη του φάουλ ο Κούρος, η Γιοβάνοβιτς ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε ασταθώς την μπάλα για να διώξουν στην συνέχεια οι αμυντικοί.
63′ Διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα. Πέρασαν εκτός Αλμπάνης και Φιλιώτης και μπήκαν στο παιχνίδι οι Μαυρίας και Τζουμ.
76′ Διπλή αλλαγή για την ΠΑΕΕΚ. Στην θέση του Μιλτς πέρασε ο Νάντο και στην θέση του Ράμος ο Μάρκος Χαραλάμπους.
78′ Ο Απόλλωνας παίζει με δέκα ποδοσφαιριστές αλλά εξακολουθεί να έχει την κατοχή της μπάλας. Αναγκαστικά άλλαξε τον σχηματισμό του και αγωνίζεται με έναν επιθετικό. Την ίδια στιγμή η ΠΑΕΕΚ δεν ρισκάρει παρά το γεγονός ότι έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα.
ΚΟΠΗΚΑΝ 769 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
81′ ΓΚΟΛ. 2-1. ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Η ΠΑΕΕΚ.
Ο Ντίας έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Φραγκέσκου έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στον Μαυρία και κατέληξε στα δίχτυα του Γιοβάνοβιτς.
90′  Κερδίζει πέναλτι ο Απόλλωνας. Ο Κυριάκος Χριστοδούλου σφύριξε παράβαση για χέρι του Φραγκέσκου.
90+2′ ΓΚΟΛ. 2-2. ΙΣΟΦΑΡΙΖΕΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ. Ο Ντιγκινί νίκησε τον Πρόσεκ από τα έντεκα βήματα.
Έξι λεπτά ο χρόνος καθυστερήσεων.
Τέλος αγώνα

 

 

 

———————————————————————————————————————————-