Το είπε και το έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος κόουτς του Ολυμπιακού είχε δηλώσει ότι στις αναμετρήσεις της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας θα προχωρήσει σε πολλές αλλαγές. Το είδαμε στο Αγρίνιο, στο πρώτο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και θα το δούμε και απόψε (18:00, CS2), στον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης».
Έχοντας αφήσει ο Μαρτίνς εννέα παίκτες της πρώτης ομάδας εκτός αποστολής, οι «ερυθρόλευκοι» ελάχιστα θα θυμίζουν την ομάδα, που εμφανίστηκε πριν από τρεις ημέρες στη Νεάπολη. Παρά την ήττα (2-1) στο πρώτο ματς, ο 51χρονος Πορτογάλος έχει αποφασίσει να μοιράσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο σε παίκτες με περιορισμένη συμμετοχή, καθώς ακολουθούν και ματς-φωτιά σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.
Φυσικά, όσοι χρησιμοποιηθούν σήμερα περνούν από τεστ. Και όσοι αρπάξουν την ευκαιρία, θα δικαιούνται να ζητούν αναβάθμιση στο μέλλον.
Η αποστολή, λοιπόν, παραπέμπει στο «αύριο» του Ολυμπιακού. Αποτελείται από ένα μίγμα βασικών, εναλλακτικών λύσεων, χειμερινών μεταγραφών και προσωρινά προαχθέντων από τη δεύτερη ομάδα. Πρόκειται για τους: Ανδρούτσο, Αποστολόπουλο, Ου. Μπα, Μπαγκαλιάνη, Καρβάλιο, Ελ Αραμπί, Φαντιγκά, Ονιεκουρού, Κανέ, Καραργύρη, Καρμπόβνικ, Κίτσο, Κρίστινσον, Κούντε, Λόπες, Μ. Καμαρά, Μασούρα, Παπαδόπουλο, Τικίνιο, Σουρλή, Τζολάκη, Βρουσάι.
Τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με την 11άδα, που με βάση τα παραπάνω παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, και μάλλον θα τη δούμε για πρώτη και τελευταία φορά, ο Μαρτίνς, όπως αναφέρει ο «Κόκκινος Πρωταθλητής», έκανε πολλές δοκιμές τις τελευταίες μέρες στο Ρέντη. Μέχρι και σχήμα με τον Βρουσάι σε ρόλο δεξιού μπακ δοκίμασε, ώστε ο Ανδρούτσος να μετακινηθεί στον άξονα.
Είναι προφανές ότι στα χαφ, με τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη εκτός αποστολής και τον Μαντί να προορίζεται για τον πάγκο, είναι ο… γρίφος! Σουρλής, Κανέ και Φαντιγκά και Καρβάλιο διεκδικούν τις τρεις θέσεις, ενώ στις πτέρυγες όλα δείχνουν Βρουσάι και Ονιεκούρου. Στην επίθεση τώρα, ο Μαρτίνς αναμένεται να συνεχίσει το rotation ανάμεσα σε Τικίνιο και Ελ Αραμπί, με τον τελευταίο να έχει το προβάδισμα.
Από εκεί και πέρα, στην άμυνα ο Ανδρούτσος μάλλον δεν θα παίξει στα χαφ και θα είναι ο βασικός δεξιός μπακ, ο Κίτσος αναμένεται στα αριστερά και στόπερ θα παίξουν οι Μπα-Παπαδόπουλος. Τέλος, στο τέρμα είναι ανοιχτό ακόμη το ποιος θα κάτσει. Μέχρι στιγμής ο Κρίστινσον έχει παίξει και στα τρία ματς Κυπέλλου, αλλά η αίσθηση στου Ρέντη δίνει αυξημένες πιθανότητες στον Τζολάκη.