Οι φίλαθλοι βολεύονται, πηγαίνουν στο γήπεδο το Σαββατοκύριακο. Λόγω δουλειάς, λόγω υποχρεώσεων με τα παιδιά, οι καθημερινές δεν βολεύουν την πλειοψηφία του κόσμου που αντιστέκεται σε καναπέ και καφέ και πηγαίνει στο γήπεδο.
Η ΚΟΠ φροντίζει με το πρόγραμμα που βγάζει να διώχνει τον κόσμο που πάει στο γήπεδο.
Το ποτήρι ξεχείλισε με το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής, η οποία θα αρχίσει Κυριακή (13/2) και θα ολοκληρωθεί Τετάρτη (16/2). Το Σαββατοκύριακο (12-13/2) που είναι οι κύριες μέρες διεξαγωγής των αγώνων θα έχουμε μόνο ένα ματς και αυτό θα είναι το Εθνικός – Πάφος FC.
Το συγκεκριμένο ματς θα μπορούσε πανεύκολα να οριστεί το Σάββατο (13/2) αφού οι δύο ομάδες δεν έχουν υποχρεώσεις τις προηγούμενες μέρες. Έτσι θα μπορούσαν οι δύο αγώνες που ορίστηκαν Δευτέρα, να οριστούν Κυριακή. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο ματς είναι και το ΑΠΟΕΛΑΕΚ το ντέρμπι της αγωνιστικής, το οποίο θα προσέλκυε αρκετό κόσμο. Όχι μόνο ορίστηκε Δευτέρα, αλλά και η ώρα έναρξης είναι στις 16:30. Εντελώς ακατάλληλη μέρα και ώρα για τον κόσμο.
Δυστυχώς, έχει γίνει συνήθεια η διεξαγωγή πολλών αγώνων και κυρίως ντέρμπι στις καθημερινές. Ο κόσμος απομακρύνεται από τα γήπεδα και η ομοσπονδία είναι η βασική υπαίτια για αυτό. Οι ομάδες δεν αντιδρούν, αφού τα… παίρνουν από τα τηλεοπτικά και έτσι δεν έχουμε καμία διαφοροποίηση.
Όσο δεν επιστρέφουμε στη λογική της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου, με αγώνες το Σαββατοκύριακο, δεν θα αλλάξει το σκηνικό στις κερκίδες.
Ανδρέας Ανδρέου