Αφεντικό για τον τίτλο παραμένει ο Απόλλωνας! Σε ένα τρελό παιχνίδι στο Τσίρειο, οι «γαλάζιοι» εξήλθαν ισόπαλοι 2-2 με την Ανόρθωση, όπου οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με 2-0, η «Κυρία» επέστρεψε, όμως ο Ουάρντα έχασε πέναλτι στο τέλος.

Το ματς:

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τον Απόλλωνα που μέχρι τη συμπλήρωση δέκα λεπτών στο παιχνίδι, είχε ήδη σκοράρει δύο φορές. Στο 4’ ο Αλμπάνης έπειτα από λάθος του Χριστοφή έφτασε στο 1-0, ενώ ο Ντιγκινί στο 10’ από τα 11 βήματα έγραψε το 2-0. Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος στο πρώτο 30λεπτο και έφτασε πολύ κοντά στο 30, όμως ο Λόρια είπε «όχι» στο 31’ σε τετ-α-τετ του Αλμπάνη. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι. Έφτιαξαν ευκαιρίες στο 42’ και στο 44’ με τον Χριστοφή να μειώνει στο 45’.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου η Ανόρθωση είχε την ίδια διάθεση, ενώ ο Απόλλωνας ήταν μάλλον επηρεασμένος από το γκολ της Ανόρθωσης. Στο 48’ ο Κατελάρης ανέτρεψε τον Ουάρντα εντός περιοχής, με τη παράβαση να δίνεται μέσω on-field review. Ο Χριστοδουλόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα, παρά την προσπάθεια του Γιοβάνοβιτς. Τρία λεπτά αργότερα ο Σέρβος τερματοφύλακας πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Νοβότνι. Έπειτα ο ρυθμός έπεσε, αν και οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν περισσότερη διάθεση του παιχνίδι. Το σκορ όμως εκεί που έδειχνε ότι το 2-2 θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, ο Αμπαρτζουμιάν στο 90+4’ κέρδισε πέναλτι το οποίο ο Ουάρντα δεν κατάφερε να αξιοποιήσει. Ο Γιοβάνοβιτς είπε «όχι» και κράτησε το τελικό αποτέλεσμα και το +8 από τη βαρωσιώτικη ομάδα.

Απόλλων (Α. Τσόρνιγκερ):  Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (78′ Φιλιώτης), Χαμάς, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Κολ, Νογιόκ (70′ Κυριάκου), Ίλιεφ (57′ Νταμπό), Αλμπάνης (57′ Ζράντι), Πίττας (78′ Γιάνγκα), Ντιγκινί
Στον πάγκο: Ντούριν, Αλεσάμι, Ψύχας, Τζουμ, Σπόλιαριτς, Ίντζια

Ανόρθωση (Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Αραγιούρι, Αντωνιάδης, Κορέια, Αμπαρτζουμιάν, Χουσμπάουερ (87′ Ιωάννου), Αρτυματάς, Χριστοδουλόπουλος (75′ Χρυσοστόμου), Ουάρντα, Νοβότνι (87′ Ρουσιάς), Χριστοφή (61′ Καλτσάς)
Στον πάγκο: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Αβραάμ, Πόποβιτς, Εσκοβάλ, Χατζημιτσής, Μότης

KIΤΡΙΝΕΣ: Νογιόκ, Κυριάκου / Νοβότνι, Αρτυματάς (6η)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΤΟ ΟΡΙΟ:
Πίττας, Ίλιεφ, Τζουμ, Σπόλιαριτς, Φιλιώτης, Κολ / Αρτυματάς (5), Κορέια, Αβραάμ, Πόποβιτς, Αραγιούρι, Ιωάννου Αμπαρτζουμιάν
ΣΚΟΡΕΡ: 4′ Αλμπάνης, 10′ πεν. Ντιγκινί / 45′ Χριστοφή
ΘΕΑΤΕΣ: 6.500 περίπου
Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος
4ος: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Pairetto Luca
AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Έναρξη του αγώνα.
4′ ΓΚΟΛ 1-0: Ανοίγει το σκορ ο Απόλλωνας με τον Ακμπάνη. Λάθος γύρισμα του Χριστοφή, ο Ελλαδίτης κυνήγησε τη φάση και με κοντινό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λόρια.
8′ Πέναλτι για τον Απόλλωνα.
Γύρισμα του Ίλιεφ από τα αριστερά, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Αμπαρτζουμιάν και ο Δημητρίου υποδεικνύει την άσπρη βούλα.
10′ ΓΚΟΛ 2-0: Εύστοχος ο Ντιγκινί από τα 11 βήματα. Στην αριστερή γωνία ο Λόρια στην δεξιά η μπάλα.
16′
Κίτρινη στον Νοβότνι.
19′ ΣΧΟΛΙΟ: Εξαιρετική αρχή για τον Απόλλωνα στο παιχνίδι που αιφνιδίασε την Ανόρθωση από τα πρώτα λεπτά. Μοιάζουν «χαμένοι» οι παίκτες του Κετσπάγια στο γήπεδο που δέχθηκαν δύο γκολ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και προσπαθούν σιγά σιγά να συνέλθουν μετά την ψυχρολουσία. Ισχυρό προβάδισμα για τον Απόλλωνα που καλείται να το διαχειριστεί.
23′ Σέντρα του Αμπαρτζουμιάν από τα δεξιά, έπιασε τη κεφαλιά ο Χριστοδουλόπουλος με τον Κατελάρη να διώχνει με το κεφάλι σε κόρνερ.
30′ Μακρινό σουτ του Αρτυματά, η μπάλα πάνω από την εστία του Γιοβάνοβιτς.
31′ Μεγάλη φάση για τον Απόλλωνα! Ο Ντιγκινί βρήκε τον Αλμπάνη κάθετα, με τον Ελλαδίτη να κάνει το πλασέ και τον Λόρια να βγάζει το τετ-α-τετ!
35′ Ζήτησαν χέρι οι φιλοξενούμενοι σε προσπάθεια του Κατελάρη. Έπειτα από κατέβασμα του Νοβότνι, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του αμυντικού του Απόλλωνα που ήταν ανοικτό. Μετά από εξέταση της φάσης στο VAR, κρίθηκε ότι δεν υπήρχε παράβαση.
36′ Κίτρινη στον Νογιόκ.
39′ Κίτρινη στον Αρτυματά που συμπληρώνει 6 κάρτες.
42′ Σέντρα του Κορέια από τα αριστερά, έπιασε την κεφαλιά ο Χριστοδουλόπουλος με τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία.
44′ Κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου από τα αριστερά, έπιασε τη κεφαλιά ο Αραγιούρι με τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Γιοβάνοβιτς.
45′ ΓΚΟΛ 2-1: Σέντρα του Ουάρντα από τα αριστερά, έπιασε τη κεφαλιά ο Νοβότνι με τον Γιοβάνοβιτς να αποκρούει, ο Χριστοφή σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ 2-1
Έναρξη στο β’ ημίχρονο.
48′ Ζητούν πέναλτι οι φιλοξενούμενοι για μαρκάρισμα του Κατελάρη πάνω στον Ουάρντα εντός περιοχής.
Ο αμυντικός του Απόλλωνα παίζει απρόσεχτα και βρίσκει τον Αιγύπτιο. Καταλογίζει την παράβαση ο Βασίλης Δημητρίου.
51′ ΓΚΟΛ 2-2: Εύστοχος ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος από τα 11 βήματα παρά την προσπάθεια του Γιοβάνοβιτς που άγγιξε τη μπάλα.
55′ Τεράστια απόκρουση του Γιοβάνοβιτς!
Σέντρα του Χουσμπάουερ, σουτ του Νοβότνι με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να διώχνει σε κόρνερ.
57′ Διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα. Ίλιεφ και Αλμπάνης εκτός, Νταμπό και Ζράντι στις θέσεις τους.
61′ Aλλαγή για την Ανόρθωση. Ο Καλτσάς στη θέση του Χριστοφή.
70′ Αλλαγή για τον Απόλλωνα. Ο Κυριάκου αντί του Νογιόκ.
71′ Μακρινό σουτ του Ζράντι, η μπάλα αρκετά πάνω από την εστία του Λόρια.
73′ Επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Καλτσά, μετά από κόντρες στην περιοχή, έδιωξαν οι γηπεδούχοι.
74′ ΣΧΟΛΙΟ: Μετά την ισοφάριση της Ανόρθωσης και την απόκρουση του Γιοβάνοβιτς ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά. Οι φιλοξενούμενοι δείχνουν περισσότερη διάθεση να φτάσουν σε ένα τρίτο γκολ με τον Απόλλωνα να είναι σαφώς επηρεασμένος μετά την εξέλιξη του παιχνιδιού στην Λεμεσό.
75′ Αλλαγή για την Ανόρθωση. Ο Χρυσοστόμου αντί του Χριστοδουλόπουλου.
78′ Aλλαγές για τον Απόλλωνα. Γιάνγκα και Φιλιώτης αντί των Πίττα και Μαυρία.
79′ Σκοράρει η Ανόρθωση με τον Νοβότνι όμως το γκολ ακυρώνεται. Μετά τη σέντρα που έγινε από τον Καλτσά και προσπάθεια του Ρομπέρζ να απομακρύνει, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Μαγυάρου πριν σκοράρει.
86′ Μεγάλη απόκρουση του Λόρια σε σουτ-βολίδα του Ζράντι από το ύψος της περιοχής. Ο Γεωργιανός μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα. Εξαιρετική απόκρουση.
87′ Διπλή αλλαγή για την Ανόρθωση. Ρουσιάς και Ιωάννου αντί των Νοβότνι και Χουσμπάουερ.
88′ Κίτρινη στον Κυριάκου.
Πέντε λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.
90+2′ Γύρισμα του Καλτσά από τα δεξιά, σε κόρνερ ο Φιλιώτης.
90+4′ Πέναλτι για την Ανόρθωση. Ο Κολ παίζει απρόσεχτα και βρίσκει τον Αμπαρτζουμιάν. Ο Ουάρντα παίρνει την μπάλα.
90+6′ Αποκρούει ο Γιοβάνοβιτς το πέναλτι του Ουάρντα! Απίστευτο φινάλε στο παιχνίδι!
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 2-2

Δείτε φωτορεπορτάζ: