Ο καθηγητής διαιτησίας Χριστάκης Σκαπούλλης ανέλυσε στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» του ΡΙΚ τις αμφισβητούμενες φάσεις από την αναμέτρηση ανάμεσα στην Πάφος FC και την Ανόρθωση.
Για το πέναλτι που κέρδισε η Πάφος FC:
«Ο διαιτητής βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για να δει κάτι που δεν το βλέπουμε εμείς καθαρά. Εντόπισε τράβηγμα και με θάρρος έδειξε το πέναλτι. Έπρεπε να δείξει και κίτρινη κάρτα. Εμείς δεν βλέπουμε τόσο καθαρά την φάση. Υπάρχει ένα τράβηγμα και ο διαιτητής αξιολόγησε ότι ήταν ικανό να φέρει ανατροπή. Ο VAR έκρινε ότι ο διαιτητής ήταν κοντά».
Για την αποβολή του Βαλακάρι:
«Δικαιούται ένας παίκτης να κάνει τάκλιν αλλά να μπορεί αν ελέγξει τα πόδια του. Ο ποδοσφαιριστής έκανε το τάκλιν αλλά δεν έμεινε σε αυτό  γιατί δεν προσπάθησε να τραβήξει τα πόδια. του και χτύπησε τον αντίπαλο στο κεφάλι. Ήταν σωστή η απόφαση».
Για το πέναλτι που ζήτησε η Ανόρθωση στο 77’ με τον Ουάρντα:
«Αν η απόκρουση σε αυτή την φάση θεωρηθεί φάουλ είναι μεγάλο λάθος. Ο αμυντικός έχει δικαίωμα να παίξει την μπάλα. Ο επιθετικός (Ουάρντα) έσκυψε, ο αμυντικός πήδηξε στα δύο μέτρα. Πρέπει να τιμωρηθεί ο αμυντικός; Σωστά δεν δόθηκε πέναλτι».
Για την κίτρινη κάρτα του Αβραάμ στο 89’, φάση στην οποία από πλευράς Πάφος FC ζήτησαν αποβολή:
«Υπήρχε το τράβηγμα, αλλά η θέση στην οποία έγινε η παράβαση και το ότι στο επόμενο βήμα δεν θα έχανε ευκαιρία ο επιθετικός αλλά είχε 60 μέτρα να διανύσει δεν δικαιολογεί αποβολή. Ήταν σωστή η απόφαση να δείξει κίτρινη».
Για τον χρόνο των καθυστερήσεων:
«Έμεινε ποδοσφαιριστής στο έδαφος για αρκετή ώρα αφού υποδείχθηκαν οι καθυστερήσεις, αλλά έβαλε μόνο 30 δευτερόλεπτα επιπλέον. Δεν πρέπει να δείχνουν στο τέλος ότι φοβούνται το παιχνίδι και θέλουν να το λήξουν».