Ήρθε στην Ομόνοια τον Αύγουστο του 2018. Ήταν η καλύτερη μεταγραφή εκείνο το καλοκαίρι για το «τριφύλλι», σε εκείνη την μεταβατική περίοδο, στους πρώτους μήνες της ανάληψης της προεδρίας από τον Σταύρο Παπασταύρου.
Ο λόγος φυσικά για τον Γιόρντι Γκόμεθ, ο οποίος όχι μόνο ξεχώρισε, αλλά έκανε και τη διαφορά στην ομάδα και δεν άργησε να πάρει μάλιστα το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ποδοσφαιριστής μεγαλωμένος στην περίφημη «La Masia», την Ακαδημία της Μπαρτσελόνα και έπειτα με σπουδαία καριέρα στην Αγγλία, σε Πρέμιερ Λιγκ και Τσαμπιονσηπ. Έντονη προσωπικότητα, παίκτης με ηγετικά προσόντα και κόσμημα για τα κυπριακά γήπεδα.

Η πρώτη του χρονιά στην Ομόνοια, ήταν και η πιο παραγωγική με 8 συνολικά τέρματα, αλλά ο εξαιρετικός αυτός ποδοσφαιριστής έβαλε την… υπογραφή του, σε μεγαλύτερες επιτυχίες στο «τριφύλλι». Τη σεζόν 2019-20, η ομάδα τερματίζει στην πρώτη θέση (η χρονιά που διακόπηκε το πρωτάθλημα) και αρχίζοντας από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κάνει μια εξαιρετική πορεία και καταφέρνει για πρώτη φορά στην ιστορία της να εξασφαλίσει την παρουσία της σε ευρωπαϊκό όμιλο.


Τη σεζόν 20-21 ο Γκόμεθ ως αρχηγός της Ομόνοιας, σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο του πρωταθλήματος, μετά από 11 χρόνια! Τι να πει κανείς για τα φοβερά τέρματα που έχει σημειώσει, με τις απίστευτες… εμπνεύσεις που είχε, τόσο κόντρα στην Αϊντχοφέν, όσο και απέναντι στην Καραμπάχ, όπου σκόραρε, ενώ βρισκόταν πίσω από τη μεσαία γραμμή! Εξαιρετικής ομορφιάς γκολ κι αυτό που σημείωσε με αντίπαλο το ΑΠΟΕΛ (πρόπερσι), αλλά λίγο πιο μπροστά από τη γραμμή του κέντρου.


Δυο φορές του έγινε ανανέωση συμβολαίου και παρά την ηλικία του ήταν βασικό και… αναντικατάστατο στέλεχος για τον Χένινγκ Μπεργκ. Μια υπερπολύτιμη μονάδα, με πολλές εμπειρίες, κυρίως όμως εξαιρετικός χαρακτήρας.


Για τον ίδιο, στα 36 του πλέον χρόνια, αλλά και για την Ομόνοια φυσικά, ήταν ότι χειρότερο αυτός ο τραυματισμός, ένα μεγάλο σοκ, αφού ο Γιόρντι υπέστη ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν!

Ένα πολύ άδοξο τέλος στη φετινή χρονιά για τον Ισπανό μέσο, αλλά γνωρίζοντας κανείς τον Γιόρντι και πόσο επαγγελματίας και συνεπής αθλητής είναι, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε οτιδήποτε… Κρατάμε ότι μένει εκτός μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και ο χρόνος θα δείξει τι επιφυλάσσει το μέλλον, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη συνεργασία του με την Ομόνοια (με το συμβόλαιο να ολοκληρώνεται τον Μάιο)…

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο βασικοί ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας οι οποίοι αποτελούσαν τη μεσαία γραμμή στην περσινή περίοδο, με μεγάλη επιτυχία, τέθηκαν και οι δυο νοκ-άουτ. Πρώτα ο Κούσουλος, στην αρχή της σεζόν και τώρα ο Γκόμεθ…

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΓΚΟΜΕΘ