«Τρελαμένος» με την συμμετοχή του στο Final-4 με την φανέλα του Παναθηναϊκό AKTOR δήλωσε ο Κώστας Αντετοκούνμπο, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, πριν την αναχώρηση της αποστολής του «τριφυλλιού» από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Με τον διεθνή Έλληνα σέντερ παράλληλα να επισημαίνει ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα τα δώσουν όλα για να κατακτήσουν το τρόπαιο και να δίνει 25% πιθανότητες σε κάθε ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Αυτός είναι ο λόγος που ήρθα στον Παναθηναϊκό, για να πάω σε ένα Final-4. Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εμάς, είναι η πρώτη μου φορά και είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος που πάω», είπε αρχικά.

Στα αυτιά σου πώς ακούγεται το να είσαι πρωταθλητής ΝΒΑ και πρωταθλητής Ευρώπης;
«Μου ακούγεται πάρα πολύ ωραίο στα αυτιά μου, πάρα πολύ ωραίο!».

Με τον Γιάννη έχεις μιλήσει; Σου είπε κάτι, σε συμβούλευσε;
«Έχουμε μιλήσει, ναι. Πάντα τα ίδια. Μπες μέσα, παίξε με ενέργεια, προσπάθησε να είσαι συγκεντρωμένος».

Έχει πολλές ιστορίες πάντως ο ημιτελικός. Καλάθης και Παπαγιάννης απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Σάρας με τον Παναθηναϊκό και απέναντι στην Φενέρ. Αυτά ξεχνιούνται όταν μπαίνετε στο παρκέ;
«Νομίζω πως δεν μπορείς να μένεις σε αυτά. Ο στόχος είναι να κερδίσεις το παιχνίδι. Μένεις συγκεντρωμένος σε αυτό. Τώρα το αν υπάρχουν ιστορίες ότι κάποιος ήταν εδώ πριν, δεν είναι ότι μετράει».

Στη σειρά με την Μακάμπι Τελ Αβίβ είχατε πίεση, μετά το 1-2. Θεωρείς ότι τώρα έχει φύγει από πάνω σας, αφού υπάρχουν αντίπαλοι που έχουν μεγαλύτερη υποχρέωση να κατακτήσουν το τρόπαιο;
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια πίεση. Παίζεις σε ένα ουδέτερο γήπεδο, πας εκεί για να κερδίσεις, είναι 25% για όλους. Έχουν όλοι μια ευκαιρία να κερδίσουν το Κύπελλο. Για εμάς δεν υπάρχει κάποια πίεση, θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε».

Υπάρχει κάποιο μυστικό;
«Η σκληρή δουλειά».

Εσύ προσωπικά είσαι έτοιμος, για να γίνεις ο παράγοντας Χ;
«Είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου με κάθε τρόπο».

Θα περιμένεις Γιάννη και Θανάση στο Βερολίνο;
«Το ελπίζω, ελπίζω να καταφέρουν να έρθουν και να είναι εκεί».