Η Έβερτον εμφανίστηκε άκρως ανταγωνιστική στο Γκούντισον Παρκ ωστόσο δεν κατάφερε να πάρε κάποιο βαθμό από τη Μάντσεστερ Σίτι, με τους Πρωταθλητές Αγγλίας να επικρατούν με 1-0 χάρη στο γκολ του Φόντεν στο 82ο λεπτό. Τα “ζαχαρωτά” έχουν δίκαια παράπονα από τον ρέφερι της αναμέτρησης αλλά και το VAR για το μη καταλογισμό πέναλτι στο χέρι του Ρόντρι στο 85ο λεπτό.
Μετά την ήττα από την Τότεναμ, η Μάντσεστερ Σίτι ταξίδεψε στο Μέρσεϊσαϊντ για να αντιμετωπίσει την Έβερτον που βρίσκεται μόλις 1 βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, το Γκούντισον Πάρκ «ντύθηκε» στα χρώματα της Ουκρανίας, δείχνοντας με τον τρόπο του την στήριξή του στους πολίτες της χώρας που πλήττονται από την εμπόλεμη κατάσταση. Με δάκρυα στα μάτια, οι Ζιντσένκο και Μικολένκο παρακολούθησαν την συγκινητική κίνηση ολόκληρου του σταδίου, αφήνοντας για λίγα λεπτά στην άκρη την αντιπαλότητά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «πολίτες» δυσκολεύτηκαν αρκετά από το πρέσινγκ των «ζαχαρωτών» και μάλιστα κινδύνευσαν να βρεθούν πίσω στο σκορ στο 31ο λεπτό της αναμέτρησης, όμως το τελείωμα του Κένι πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Έντερσον.
Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έσωσε την ομάδα του δύο λεπτά αργότερα, αποκρούοντας το σουτ του Ριτσάρλισον. Η Σίτι εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών, δεν κατάφερε να γίνει απειλητική για την εστία του Πίκφορντ, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό και απείλησαν στο 56ο λεπτό με τον τερματοφύλακα της Έβερτον να λέει «όχι» στο σουτ του Φόντεν. Ο διεθνής γκολκίπερ κράτησε την εστία του ανέπαφη και στο 67ο λεπτό, αποκρούοντας αρχικά το σουτ του Ντε Μπρόινε και στη συνέχεια αυτό του Μπερνάρντο Σίλβα.
Η βελτίωση των «πολιτών» στο δεύτερο μέρος απέδωσε καρπούς στο 82ο λεπτό. Ο Σίλβα σέντραρε μέσα στην περιοχή, ο Κιν έχασε τον έλεγχο της μπάλας επιτρέποντας στον Φόντεν να πλασάρει σε κενή εστία για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ρόντρι έκανε επαφή με το χέρι μέσα στην περιοχή, ωστόσο το VAR δεν σύστησε στον διαιτητή να εξετάσει ο ίδιος τη φάση, με την ομάδα του Γκουαρντιόλα να γλιτώνει από μία ενδεχόμενη ισοφάριση.
Στα εναπομείναντα λεπτά, η Έβερτον προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, όμως η Σίτι διατήρησε το προβάδισμά της και ανέβηκε στο +6 από τη 2η Λίβερπουλ, με τα «ζαχαρωτά» να μπλέκουν σε περιπέτειες στη μάχη της ουράς.