Κατάφερε να τερματίσει την αρνητική παράδοση (βλέπε 4ετίας) που το ήθελε να μην νικάει την ΑΕΚ στο ΓΣΠ και τώρα ενώπιον του, ένα ακόμα μεγάλο ντέρμπι με την Ανόρθωση, μία ομάδα που έχει επίσης φτιάξει τη δική της παράδοση με τους «γαλαζοκίτρινους».
Το ΑΠΟΕΛ αγνοεί τη νίκη κόντρα στην ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια την τελευταία 3ετία, όπου στο ΓΣΠ μετρά δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (και οι δύο 0-0) και μία ήττα (πέρσι) στο κύπελλο.
Ένα επιπλέον κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή που θυμίζουμε ότι στον αγώνα του α΄γύρου μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» δέχθηκαν την τελευταία ήττα στο πρωτάθλημα με 2-1.
Εν όψει του αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης (18:00 ΓΣΠ) τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα, σε ότι αφορά την βαθμολογική σημασία. Αν καταφέρει το ΑΠΟΕΛ να νικήσει, τότε αποκτά ακόμα μεγαλύτερη δυναμική εν όψει της β΄φάσης.
Από αγωνιστικής πλευράς, ο Σωφρόνης καλείται να διαχειριστεί την κούραση που είναι φυσιολογικό να προκύπτει αφού έγινε μεγάλη προσπάθεια με την ΑΕΚ και σε τρία 24ωρα ακολουθεί το ντέρμπι με την Ανόρθωση.
Η επόμενη μέρα του αγώνα με την ΑΕΚ, βρήκε τους ποδοσφαιριστές στον Αρχάγγελο με τους περισσότερους όμως να κάνουν αποθεραπεία αντί προπόνηση και βασικά θα γίνει μόνο μία προπόνηση την Τετάρτη πριν το ματς της Πέμπτης.
Γίνεται ξεκάθαρο, ότι ο προπονητής θα επιχειρήσει να προβεί σε φρεσκάρισμα στην 11άδα με δύο υποχρεωτικές μάλιστα αλλαγές που αφορούν τους Πέδρο και Σαρφό τις θέσεις των οποίων θα πάρουν ο Τσεπάκ ή ο Θεοδώρου δεξιά στην άμυνα και ο Νταουσβίλι στη μεσαία γραμμή.
Πιθανόν όμως να γίνουν και επιπλέον αλλαγές. Τόσο ο Οκριασβίλι, όσο και ο Μάγκλιτσα διεκδικούν θέση στην 11άδα.