Δημοσιογραφική διάσκεψη παρέθεσε η ΑΕΚ Λάρνακας στην παρουσία του προέδρου Άντρου Καραπατάκη. Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας αλλά και ο δικηγόρος Ιωσήφ Φράγκος μίλησαν για όλα όσα όσα έγιναν με την ένσταση του Απόλλωνα, την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, την έφεση και την ανατροπή στο εφετείο.

ΑΝΤΡΟΣ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ
«Είπαμε ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος της έφεσης θα κάναμε την διάσκεψη. Στόχος δεν είναι η θριαμβολογία. Η απόφαση μας βρίσκει δικαιωμένους. Έχει επηρεαστεί το πρεστίζ της ομάδας και η αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Η ΑΕΚ διοικείται από τίμιους ανθρώπους και εργοδοτεί ανθρώπους με ακέραιο χαρακτήρα. Σε τίποτα μεμπτό δεν υποπέσαμε. Το λέω σε όλους, ακόμα και στους οπαδούς του Απόλλωνα ότι όλες οι κινήσεις έγιναν με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και της ΚΟΠ.  Δεν τολμήσαμε την οποιαδήποτε εκτροπή από τις αρχές που κουβαλούμε. Εγώ και τα υπόλοιπα μέλη έχουμε εμπλακεί με την ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο χωρίς κανένα όφελος. Είμαστε εδώ επειδή αγαπάμε την ομάδα και την πόλη μας. Μπήκαμε με καθαρά χέρια και έτσι θα τα κρατήσουμε μέχρι να φύγουμε. Τον τελευταίο μήνα έχουμε βιώσει πράξεις που καθοδηγούμενες που στόχο είχαν να πλήξουν την ΑΕΚ και εμάς. Θα στείλουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Μακριά τα χέρια από την ΑΕΚ. Δεν ενοχλούμε κανέναν και μην μας ενοχλείτε. Μην παρεξηγείτε τους ήπιους τόνους μας».

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ
Ο Αθλητικός Δικαστής αποφάσισε μηδενισμό και ήρθε το εφετείο και σας δικαίωσε ομόφωνα. Θα κάνετε κάτι γι’ αυτό; «Δεν θα κάνουμε απολύτως τίποτα. Υπάρχει η ηγεσία της ΚΟΠ. Στους νομικούς κύκλος συμβαίνει να υπάρχει μια πρωτόδικη απόφαση και να ανατρέπεται από το εφετείο. Εμείς δικαιωθήκαμε με ομόφωνη απόδοση, τα υπόλοιπα δεν μας απασχολούν».
Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην θητεία σας; «Νομίζω ναι. Ήταν δύσκολη διαδικασία. Κυρίως αυτά που διαβάσαμε και ακούσαμε διερωτηθήκαμε αν ήμασταν εμείς αυτοί για τους οποίους λέγονταν αυτά. Διάφοροι προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να μας κάνουν ζημιά».
Πως νιώθετε μετά την ομόφωνη απόφαση του εφετείου; «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτή την απόφαση. Ήταν 4-0, τέσσερις διαφορετικοί δικαστές».
Αν δεν κερδίζατε την έφεση πως θα προχωρούσατε; «Θα ήμασταν και πάλι εδώ για να συζητάμε αλλά δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο. Δεν το σκεφτήκαμε καθόλου. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στον στόχο να πετύχουμε».
Για την ανακοίνωση από το χημείο Ευαγγέλου την ώρα του αγώνα: «Ο κόσμος τα βλέπει αυτά. Ο κόσμος της Κύπρου είναι έξυπνος και μπορεί να καταλάβει πολλά. Βγήκαν ανακοινώσεις σε χρονικά σημεία που δεν έπρεπε να γίνουν, όχι μόνο μία αλλά περισσότερες».
Για το σκεπτικό της απόφασης: «Παραβιάστηκε το πρωτόκολλο γιατί πήγε σε άλλα χημεία για να κάνει τεστ. Ποια είναι η τιμωρία γι’ αυτό το πράγμα; 300-400 ευρώ; Γιατί να τιμωρηθεί η ΑΕΚ; Αν πάεις σε έναν γιατρό και δεν σου αρέσει, απαγορεύεται να πάεις σε άλλο γιατρό; Στην προκειμένη περίπτωση, απαγορεύεται να πας σε άλλο χημείο να κάνεις τεστ; Για να μηδενιστεί η ΑΕΚ έπρεπε οι παίκτες να αγωνιστούν θετικοί. Δεν ήταν θετικοί».

 

 

 ΙΩΣΗΦ ΦΡΑΓΚΟΣ (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΕΚ)
«Θεωρώ ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Έχουμε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ. Είναι χρόνος να αφήσουμε πίσω ό,τι έχει συμβεί. Αποφεύγουμε να μπούμε σε διάλογο για τα γεγονότα που έγιναν. Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους. Οι ενέργειες μας ποτέ δεν ξέφυγαν από τις αρχές μας. Πρέπει να φανταστείτε ότι ξεκίνησε ένα όχημα για να κάνει μία διαδρομή. Πίσω ήταν οι Ροσάλες και Ακοράν. Με οδηγό το Υπουργείο Υγείας και συνοδηγό την ΚΟΠ οδήγησαν στην οδό της αποδέσμευσης. Είναι μια απόφαση-δικαίωση για τον πρόεδρο. Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις το μεγαλύτερο βάρος πέφτει πάνω στον πρόεδρο. Ο άνθρωπος αυτός που κάθεται εδώ δίπλα μου έχει δικαιωθεί. Δεν θα του άξιζε τίποτε λιγότερο. Ένα από τα σημεία με ενόχλησαν προσωπικά ήταν ότι από τον γιο μου ρωτήθηκα: «Παπά εκάμετε καμιά μαφία;» Ήταν τεράστιο πλήγμα για μένα αυτό, μόνο που πέρασε από το μυαλό του αυτό».
Θα μπορούσε να έπαιρνε διαφορετική απόφαση ο Αθλητικός Δικαστής; «Διαφωνούσαμε με το σκεπτικό του από την πρώτη στιγμή. Εάν το πρωτόκολλο έχει κενά, είναι ευκαιρία να αξιολογήσουν ξανά το πρωτόκολλο».

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.