Ο Νταβίντ Καταλά αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε η πρόσληψή του από την ΑΕΚ, λόγω της απειρίας του ως πρώτος προπονητής. Πουθενά προηγουμένως δεν είχε θητεύσει σ’ αυτό το πόστο και αρκετοί ήταν επιφυλακτικοί για το αν θα μπορούσε να πετύχει.
Η εξαιρετική πορεία της ομάδας μέχρι τον Δεκέμβριο δεν επέτρεψε μέχρι τότε, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό, να αναδειχθεί η αμφιβολία για το αν θα μπορούσε να αποδειχθεί καλός και ικανός καπετάνιος.
Η πορεία όμως του τελευταίου ενάμιση μήνα, δημιούργησε μεγάλη κριτική προς το μέρος του και έφτασε η ώρα να αποδείξει εάν μπορεί να… κουμαντάρει το καράβι κι ότι μπορεί να το βγάλει από την πορεία προς τα βράχια.
Δεν είναι μονάχα θέμα ικανοτήτων, είναι (και) θέμα χαρακτήρα. Ο Ισπανός τεχνικός καλείται να αποδείξει ότι διαθέτει και τα δύο για να επαναφέρει την ΑΕΚ στο  δρόμο των επιτυχιών. Το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ μπορεί να γυρίσει τον διακόπτη, φτάνει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα…
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ: Δεν υπήρχε προπόνηση σήμερα Παρασκευή, με τον Νταβίντ Καταλά να δίνει ρεπό στους ποδοσφαιριστές του όπως σχεδόν πάντοτε πράττει όταν ένα παιχνίδι είναι ορισμένο για Δευτέρα.
Συνεπώς, το Σαββατοκύριακο θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του Ματ Νταρμπισάιαρ στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ. Εκτός πλάνων είναι σίγουρα οι Γκαρσία και Γκιούρτσο, ενώ επιπλέον επιλογές αποτελούν οι Άλτμαν, Παναδέρο, Μαρτής, Λαμπόικο και Ροσάλες.

Ανδρέας Βεντούρης