Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα, δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση, όμως δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει το γεγονός ότι αποτελεί παίκτη βαρόμετρο για την Ανόρθωση. Ο λόγος για τον Αμρ Ουάρντα που έχει βρει μόλις μία φορά δίχτυα, στα δέκα τελευταία παιχνίδια. Το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Άρη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ήταν το 8ο του φετινό στο πρωτάθλημα και έχει ισοφαρίσει ήδη την καλύτερή του επίδοση, απ’ τη σεζόν που ήταν στο Περιστέρι και τον Ατρόμητο.
Που βασίζεται όμως ο τίτλος μας; Στο ότι ο Ουάρντα, στις δύο επισκέψεις του ως αντίπαλος στο Τσίρειο, έχει βρει δίχτυα και στις δύο. Και απέναντι στον Άρη (3-2) αλλά και κόντρα στην ΑΕΛ (2-1). Μόνο που τις δύο προηγούμενες, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν ανάλογο τέλος στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Ο Ουάρντα θα προσπαθήσει με τη σειρά του να επιστρέψει στα γκολ, να σκοράρει για τρίτη φορά σερί στο Τσίρειο, αλλά να είναι και η… φαρμακερή, που θα βάλει την Ανόρθωση δυναμικά στο παιχνίδι του πρωταθλήματος.
Κλείνοντας θυμίζουμε πως ο Αιγύπτιος σκόραρε κόντρα σε… όλες τις ομάδες της Λεμεσού, αφού βρήκε δίχτυα απέναντι στον Απόλλωνα και στο ματς του α’ γύρου.

Κύπρος Εγγλέζος