Μπαρτσελόνα και Νάπολι έμειναν στο 1-1 στο Καμπ Νόου και η πρόκριση στους 16 του Europa League θα κριθεί στη ρεβάνς του «Ντιέγκο Μαραντόνα». Σπουδαίες εκτός έδρας νίκες για Ρέιντζερς και Μπέτις επί των Ντόρτμουντ και Ζενίτ αντίστοιχα.
Η σπουδαία μονομαχία στο Καμπ Νόου ήταν χορταστική σε θέαμα και είχε γκολ, δεν έβγαλε όμως νικήτρια. Η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και εκείνη με τις πιο κλασικές και καθαρές ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο μέρος, όμως η Νάπολι άντεξε -χάρη στο γκολ του Ζιελίνσκι με το οποίο είχε προηγηθεί στο 29′- και κράτησε το 1-1, αποτέλεσμα που οδηγεί τις δύο ομάδες σε μία σύγκρουση άνευ προηγουμένου στη ρεβάνς του “Ντιέγκο Μαραντόνα” για μία θέση στους 16 του Europa League.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα (81′ Ντεστ), Πικέ, Γκαρσία, Άλμπα, Γκονσάλες (65′ Γκάβι), Φρένκι ντε Γιονγκ (65′ Μπουσκέτς), Πέδρι, Τραορέ (65′ Ντεμπελέ), Ομπαμεγιάνγκ (86′ Λουκ ντε Γιονγκ), Τόρες

ΝΑΠΟΛΙ: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Κουλιμπαλί, Ραχμάνι, Ζεσούς, Φαμπιάν, Ανγκισά (84′ Μαλκουίτ), Έλμας (84′ Ρούι), Ζιελίνσκι (80′ Ντέμε), Ινσίνιε (72′ Ουνάς), Όσιμεν (80′ Μέρτενς)

Τεράστια εκτός έδρας νίκη με 4-2 επί της Ντόρτμουντ που την φέρνει πολύ κοντά στην πρόκριση στους 16 πανηγύρισε η Ρέιντζερς ενώ προβάδισμα για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση πήρε και η Μπέτις με το 3-2 επί της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη.

Αβαντάζ για την πρόκριση απέκτησε και η Σέριφ, με την ομάδα του Γιώργου Αθανασιάδη να υποτάσσει με το καθαρό 2-0 την Μπράγκα στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα μπαράζ με φόντο τους 16.