Εκτός Εθνικής Αγγλίας τέθηκε ο Μέισον Γκρίνγουντ, μετά τις καταγγελίες της συντρόφου του για σεξουαλική επίθεση, βιασμό και απειλές.
Ο Μέισον Γκρίνγουντ μπορεί να αφέθηκε ελεύθερος από τις αστυνομικές Αρχές του Μάντσεστερ, ωστόσο οι έρευνες γύρω από την υπόθεση του συνεχίζονται.
Ο άσος των «κόκκινων διαβόλων» κατηγορείται από την σύντροφό του για σεξουαλική επίθεση, βιασμό και απειλές. Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει συγκλονίσει την Αγγλία, ενώ σ’ ότι έχει να κάνει με τη κατακραυγή για τον Γκρίνγουντ, αυτή δεν έχει όρια τις τελευταίες ώρες, καθώς μετά την επ’ αόριστον αποβολή του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθε και η αποβολή του από την Εθνική Αγγλίας.
Ο τεχνικός των «τριών λιονταριών» Γκάρεθ Σάουθγκειτ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο Νησί απέκλεισε το ενδεχόμενο να καλέσει ξανά στις επιλογές του τον νεαρό άσο . Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί πως πριν από μερικά χρόνια ο Γκρίνγουντ κι ενώ βρισκόταν στην αποστολή της Εθνικής Αγγλίας είχε φέρει στο δωμάτιο του δύο γυναίκες μαζί με τον Φιλ Φόντεν.
Έπειτα από το γεγονός αυτό, ο Σάουθγκέιτ προχώρησε στον αποκλεισμό και των δύο από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να κερδίσει ακόμα μία θέση στην Εθνική Αγγλίας, εν αντιθέσει με τον Γκρίνγουντ, που δεν θα έχει πια την ευκαιρία να αγωνιστεί με τα χρώματα αυτής.