To ντέρμπι μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας ανέδειξε νικητή με τον απόηχο να… κρατάει ακόμα. Ο Σάββας Δαμιανού, που μας μίλησε πριν το ντέρμπι για το πως το περίμενε, κλήθηκε να μας σχολιάσει και το αποτέλεσμά του και το τι σημαίνει για τις δύο ομάδες:
«Ήταν ένα ντέρμπι, στο οποίο δεν παίζουν ρόλο οι απουσίες, αλλά ποιος θα έδειχνε ότι το θέλει περισσότερο, ποιος θα τρέξει, μέσα από τις μονομαχίες και θα βγει στο τέλος νικήτης. Ευτύχησε στις στιγμές του το ΑΠΟΕΛ, σκόραρε τέσσερα γκολ και πήρε ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Δεν ήταν κομπάρσος όμως η Ομόνοια, έβγαλε καλά πράγματα στο παιχνίδι. Ατύχησε να βρεθεί μπροστά στο σκορ σε κρίσιμα σημεία. Στις αρχές του αγώνα, στο τέλος του ημιχρόνου και δέχθηκε το γκολ με την έναρξη του β’. Βρέθηκε πίσω στο σκορ σε σημεία που την επηρεάζουν ψυχολογικά, οποιαδήποτε ομάδα. Ήταν καλύτερη η Ομόνοια αντέδρασε στο 1-0 και έφτιαξε φάσεις για να μπει και μπροστά στο σκορ. Το ΑΠΟΕΛ πήρε τα πέναλτι, που ήταν και τα δύο πέναλτι, ήταν και κόκκινη στον Ουζόχο, αλλά και κόκκινη στον Σαμπάλα. Είναι για να διερωτάσαι κάποια πράγματα. Οι κανονισμοί είναι απλοί και δεν γίνεται να μην τους ξέρεις», μας είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Οι δύο ομάδες μπήκαν τώρα σε μία διαδικασία, το μεν ΑΠΟΕΛ να παλέψει για να βγει Ευρώπη και η Ομόνοια πλέον στην ίδια θέση, που εκεί που θεωρούσες ότι κερδίζοντας αυτά τα τρία παιχνίδια που είχε να δώσει, θα ήταν εκεί για τον τίτλο. Έχασε όμως τα δύο και πλέον έχει τους ίδιους στόχους με το ΑΠΟΕΛ. Θα παλέψει για την Ευρώπη. Δεν θεωρώ ότι είναι ομάδες που δεν μπορούν να σηκώσουν το πρωτάθλημα στο τέλος, αλλά δεν σηκώνει άλλα λάθη. Είναι δύο ομάδες που φωνάζουν για ενίσχυση και δεν είναι εύκολο σε αυτή τη φάση. Είναι δύο τεράστια κλαμπ, που μπορούν αν ενισχυθούν και θεωρώ ότι πρέπει να συμβεί αυτό για να προχωρήσουν».
Για τη σημασία του αποτελέσματος: «Η ήτττα πρέπει να αφυπνήσει την Ομόνοια. Χρειάζεται ενίσχυση. Αν θέλουν στην ομάδα να είναι παλέψουν, να διεκδικήσουν και να μπουν σε θέση για τον τίτλο πρέπει να την ενισχύσουν. Γνωρίζω με ποιες ομάδες έχουμε να κάνουμε, όμως ούτε το ΑΠΟΕΛ, ούτε την Ομόνοια βλέπω για τον τίτλο, αν δεν ενισχυθούν σημαντικά».

Κύπρος Εγγλέζος