Η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη και μάλιστα με ανατροπή επί της Άρσεναλ (1-2) στο «Emirates», φτάνοντας έτσι τις 11η σερί της νίκη στην Premier League, ενώ ξέφυγε και στο +11 τη διαφορά από τη δεύτερη Τσέλσι!
Παρ’ όλα αυτά, ο Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν δίστασε να παραδεχθεί στη συνέντευξη Τύπου πως οι «κανονιέρηδες» ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, με τη δική του ομάδα αντιθέτως να βγάζει κόπωση.
Αξιοσημείωτο πάντως είναι το στατιστικό που θέλει τον Ισπανό τεχνικό να παραμένει αήττητος απέναντι στην Άρσεναλ σε επίπεδο Premier League, μετρώντας 11 νίκες σε δώδεκα συναντήσεις!
«Συγχαρητήρια στην Άρσεναλ, ήταν καλύτερη. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που είχε δώσει το τελευταίο παιχνίδι τηςς πριν από 6-7 ημέρες. Εμείς είχαμε δύο ημέρες να προετοιμαστούμε και δεν είχαμε ομάδα να παρατάξουμε.
Ήταν δύσκολα, δεν είχαμε ενέργεια. Είχαμε πολλές περιπτώσεις με κορωνοϊό αυτή τη σεζόν και τραυματισμούς Ήμασταν πολύ κουρασμένοι. Η Άρσεναλ ήταν καλύτερη σήμερα αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο».