Μπορεί ο δρόμος να είναι μακρύς ακόμη για την ολοκλήρωση της α’ φάσης του πρωταθλήματος όπου θα καθορίσει τις δύο εξάδες των πλέι-οφ και πλέι-άουτ, όμως το δείγμα που έχουμε ενώπιον μας για την Πάφος FC είναι αντιπροσωπευτικό στο 100%.
Η ομάδα του Ντάρκο Μίλανιτς, ακόμη και σε ημέρες που δεν μπορεί να αποδώσει το ελκυστικό ποδόσφαιρο που μπορεί να παίξει, βρίσκει τον τρόπο. Και ακόμη έχει να πάρει πολλά από τις τελευταίες της προσθήκες.
Το γεγονός ότι έχει φτάσει αισίως τα εφτά παιχνίδια δίχως ήττα (4-3-0) είναι ακόμη ένα στοιχείο που δείχνει ότι αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό, δεν χάνει την… 6άδα. Θεωρητικά είναι όλα, απλά για να δούμε τι έχει κάνει στον β’ γύρο του πρωταθλήματος, βγάζοντας δύσκολα ματς, φαίνεται να μπορεί με βάση και το πρόγραμμά της, να εξασφαλίσει μία θέση στην 6άδα και να διεκδικήσει την Ευρώπη.
Η Πάφος στα πέντε ματς του β’ γύρου, έφερε ισοπαλία 1-1 με το ΑΠΟΕΛ εκτός, νίκησε εντός την ΑΕΛ (1-0), εκτός την ΑΕΚ (1-3), έχασε… δύο βαθμούς στο 90+4′ από την Ομόνοια (1-1) και νίκησε τον Ολυμπιακό εκτός.
Τα παιχνίδια που απομένουν είναι με Απόλλωνα (εντός), ΠΑΕΕΚ (εκτός), Ανόρθωση (εντός), Εθνικό (εκτός), Δόξα (εκτός, εξ’ αναβολής) και Άρη (εντός).
Όπως για όλες τις ομάδες, είναι δύσκολο πρόγραμμα, όμως υπάρχει ένα θετικό στα ματς που απέμειναν. Ότι με ομάδες που προπορεύουνται ή έχει ίδιους στόχους, τις έχει εντός. Άρα, αν εκμεταλλευτεί η Πάφος FC την έδρα της…

Kύπρος Εγγλέζος