Η Αναντολού Εφές μπήκε στο κλαμπ των ομάδων της EuroLeague που είδαν τον κορωνοϊό να τους (ξανα)χτυπά την πόρτα. Ο τουρκικός σύλλογος μετράει αισίως οκτώ κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στην EuroLeague κατά πολύ. Μέσα σε δυόμιση βδομάδες (από τις 14 Δεκεμβρίου, που η Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξε τον χορό των ανακοινώσεων) άλλωστε, η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση είδε την πανδημία να την ταράζει συθέμελα και να δημιουργεί πολλά προβλήματα, αλλά και αναβολές αγώνων.
Μέχρι στιγμής, τέσσερις ομάδες είναι στην κορυφή (sic) των κρουσμάτων, με έντεκα (11) έκαστη. Ο λόγος για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, τον Ολυμπιακό, τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Αρμάνι Μιλάνο.
Όπως γίνεται αντιληπτό, μετά τις πέντε αναβολές της 18ης αγωνιστικής, είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε κι άλλες στα παιχνίδια που ακολουθούν, για τη 19 αγωνιστική της διοργάνωσης. Δεδομένο άλλωστε θα πρέπει να θεωρείται πως τόσο ο Ολυμπιακός όσο κι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν θα παίξουν ούτε αυτή την εβδομάδα, απέναντι σε Ζάλγκιρις και Άλμπα Βερολίνου, αντίστοιχα.
Το θέμα βέβαια είναι άλλο: Πόσο ακόμη θα μεγαλώσει το πρόβλημα στην EuroLeague για τις ομάδες, τους παίκτες και τους προπονητές.
Για αρχή, οι ομάδες θα έχουν τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου για να αξιολογήσουν την κατάσταση και να δουν πώς μπορούν να διευκολύνουν τα δεδομένα (βλ. μείωση των ημερών καραντίνας στους εμβολιασμένους). Θυμίζουμε πως με βάση το υπάρχον υγειονομικό πρωτόκολλο, οποιοσδήποτε αθλητής βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, είναι υποχρεωμένος να μείνει εκτός αγώνων για δεκατέσσερις (14) ημέρες από την στιγμή που προκύπτει το δείγμα.
Αναλυτικά η λίστα με τα ανακοινωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην EuroLeague:
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: 11
Ρεάλ Μαδρίτης: 11
Αρμάνι Μιλάνο: 11
Oλυμπιακός: 11
Μπαρτσελόνα: 10
Βιλερμπάν: 8
Αναντολού Εφές: 8
Φενέρμπαχτσε: 3
Μπασκόνια: 1