Ο Μάριους Στεπίνσκι είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει… σαν την μύγα μέσα στο γάλα στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Εξάλλου ήρθε από μια πολύ ανώτερη ποδοσφαιρικά χώρα όπως η Ιταλία και το σημαντικό είναι ότι βγάζει και στο γήπεδο την ποιότητα του και… δεν έμεινε μόνο στο βιογραφικό όπως πολλοί άλλοι.
Στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy, ζητήσαμε από τον επιθετικό του Άρη να μας πει την άποψη του για το επίπεδο του Κυπριακού ποδοσφαίρου.
«Το Κυπριακό ποδόσφαιρο έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, είναι πολύ καλό αλλά το τακτικό επίπεδο δεν είναι τόσο ψηλό. Έπαιξα στην Ιταλία όπου η τακτική είναι εξαιρετική. Επαναλαμβάνω ότι είναι καλό το πρωτάθλημα στην Κύπρο αλλά πρέπει να γίνουν πράγματα όσον αφορά την τακτική».
Θεωρείς ότι ήταν πισωγύρισμα αγωνιστικά να συνεχίσεις την καριέρα σου στην Κύπρο; «Ναι αυτό πιστεύω. Το να παίξω στην Κύπρο είναι ένα βήμα προς τα πίσω για την καριέρα μου αλλά πολλές φορές πρέπει να κάνεις βήμα προ τα πίσω για να κάνεις στην συνέχεια δύο βήματα μπροστά. Έτσι το βλέπω εγώ και αυτό σκέφτομαι την δεδομένη στιγμή πως θα πάει μπροστά η ομάδα κι εγώ».
Ήξερες πράγματα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο πριν αποφασίσεις να έρθεις να αγωνιστείς εδώ; «Για μένα είναι καινούριο το Κυπριακό ποδόσφαιρο, αυτή είναι η αλήθεια. Ήξερα κάποια πράγματα. Ήξερα για τις μεγάλες ομάδες της χώρας που παίζουν στην Ευρώπη όχι μόνο μία και δύο χρονιές αλλά συνεχόμενες χρονιές σε Champions League, Europa League και τώρα Conference League και μάλιστα με πολύ καλές παρουσίες και πολύ καλά αποτελέσματα».

Χρίστος Χρίστου