Όλα τα λεφτά για την Ομόνοια στον όγδοο όμιλο του Europa Conference League ήταν ο πρώτος γύρος. Αποδείχθηκε καθοριστικός, καθώς ο ένας βαθμός δεν της έδωσε ουσιαστικά ελπίδες για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, ιδίως λόγω της ήττας από την Καραμπάχ.
Με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της στα τελευταία τρία παιχνίδια στον όμιλο, η Ομόνοια έμεινε αήττητη κι αυτό αποκτάει πολύ μεγαλύτερη σημασία. Ενδεχομένως να μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω από τον όμιλο, κατέγραψε κάποιες καλές παρουσίες, ουδείς ωστόσο μπορεί να πει με ειλικρίνεια ότι της άξιζε η πρόκριση. Η αλήθεια είναι ότι πέρασαν οι πιο σταθερές ομάδες.
Αυτό ωστόσο είναι μια άλλη, εντελώς ξεχωριστή ιστορία και γενικώς εάν οι κυπριακές ομάδες θέλουν να φτάσουν σ’ αυτό το επίπεδο, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν διαφορετικά την παρουσία τους στους ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Η Ομόνοια κρατάει άλλη μία σεζόν με ευρωπαϊκές εμπειρίες και πλέον στρέφει την προσοχή της αποκλειστικά πλέον στο πρωτάθλημα, έχοντας μπροστά της ένα ντέρμπι το οποίο δεν είναι απλά σημαντικό, αλλά ενδεχομένως και καθοριστικό.
Ο Χένινγκ Μπεργκ έκανε οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα του, έχοντας ασφαλώς το μυαλό του περισσότερο στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Έκανε για άλλη μια φορά διαχείριση του ρόστερ του και είναι βέβαιο ότι θα δούμε μια πολύ διαφορετική ενδεκάδα στο ντέρμπι της Δευτέρας…

Ανδρέας Βεντούρης