Ακριβώς δύο μήνες χωρίς γκολ συμπληρώνει ανήμερα των Χριστουγέννων ο Ιβάν Τρισκόφσκι. Η τελευταία φορά που σκόραρε ήταν στις 25 Οκτωβρίου, στο ντέρμπι με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», όταν άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
Ενώ είχε πετύχει οκτώ τέρματα στα πρώτα επτά παιχνίδια πρωταθλήματος, στα ισάριθμα που ακολούθησαν δεν σκόραρε ούτε ένα. Είναι λοιπόν εμφανές ότι ο αρχηγός δεν βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική του κατάσταση και δεν μπορούμε να μιλάμε μονάχα για… γκίνια.
Είναι άκρως απαραίτητο για την ΑΕΚ να έχει διαθέσιμο τον καλό «Τρίσκο» με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Μπορεί σε κάποια ματς να βρήκε τη λύση στο σκοράρισμα από άλλους ποδοσφαιριστές, αλλά ο καθένας αντιλαμβάνεται πως όταν έχει και τη στενή σχέση του Ιβάν με τα δίχτυα, τότε η δύναμή της πολλαπλασιάζεται. Είναι αλήθεια ότι σε κάποιους αγώνες δεν έφτασε σε ψηλό επίπεδο απόδοσης και η διακοπή του πρωταθλήματος θα τον βοηθήσει να πάρει ανάσες.
Είναι επίσης γεγονός ότι δείχνει σημάδια κούρασης. Ας μη ξεχνάμε ότι αγωνίζεται ανελλιπώς και κάτι εξίσου σημαντικό: δεν αγωνίζεται απλά στην κορυφή περιμένοντας την μπάλα, αλλά σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο επιστρέφοντας πιο πίσω κι αυτό απαιτεί περισσότερα τρεξίματα. Το ζητούμενο λοιπόν είναι ένα και μοναδικό: να επιστρέψει ο Τρισκόφσκι στις καλές εμφανίσεις και στα γκολ. Σε μία τέτοια περίπτωση, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο απλά για την ίδια την ΑΕΚ

Ανδρέας Βεντούρης