Στη μοναδική ενδεχομένως θέση που η ΑΕΚ δεν παρουσιάζεται πλήρης, είναι αυτή του ανασταλτικού μέσου. Από τη στιγμή που και οι δύο που έχει στο ρόστερ της αγωνίζονται στην αρχική ενδεκάδα κι εννοούμε ασφαλώς τους Λουΐς Γκουστάβο και Μάμα, δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος με τα ίδια χαρακτηριστικά, ώστε είτε να προέρχεται από τον πάγκο είτε να τους αντικαθιστά και να μην προκύπτει πρόβλημα.
Ούτε ο Άμπραχαμ αλλά ούτε ο Εσπινόσα είναι ποδοσφαιριστές που έχουν ως δυνατό τους ατού το ανασταλτικό κομμάτι, ούτε ο Ναούμ ο οποίος πήρε ελάχιστες ευκαιρίες τη φετινή σεζόν.
Είναι λοιπόν αναγκαίο να αποκτηθεί ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής, ούτως ώστε να μην δημιουργείται προβληματισμός όταν απουσιάζει είτε ο Μάμας είτε ο Λουΐς Γκουστάβο και να μπορεί να τους καλύπτει επάξια.
Χρειάζεται ένας τέτοιος παίκτης, που θα έχει περισσότερες ανασταλτικές ικανότητες κι όχι τόσο δημιουργικές. Να κρατάει τη θέση του, μπροστά από τους αμυντικούς, χωρίς να ανεβαίνει ψηλότερα και να δημιουργούνται χώροι για τον αντίπαλο.
Ο Τσάβι Ρόκα έχει ήδη αξιολογήσει κάποιες περιπτώσεις που έχουν προταθεί, αλλά δεν θα βιαστεί να πάρει την απόφασή του. Άλλωστε, και να τον είχε βρει, αναγκαστικώς θα ήταν στο περίμενε μέχρις ότου ξεκαθαρίσει η περίπτωση του Κρίστιαν Ζοέλ…

Ανδρέας Βεντούρης