Από το πρωί της Παρασκευής έγινε γνωστό το όνομα του Σόμα Νοβότνι, που αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο του Τιμούρ Κετσπάγια για τη θέση στην κορυφή της επίθεσης.
Ο ποδοσφαιριστής έχει τα στοιχεία που θέλει ο Γεωργιανός προπονητής. Είναι παίκτης περιοχής που μπορεί να συμβάλει και στο κράτημα της μπάλας αλλά και στη δημιουργία, ερχόμενος λίγο πιο πίσω για να πάρει μπάλα και να την μοιράσει στα πλάγια.
Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίστηκε ότι είναι μία δύσκολη περίπτωση. Όχι όμως ανέφικτη. Η αμοιβή του στην Μπόχουμ είναι ναι μεν ψηλή, όμως δεν είναι τεράστια η διαφορά στα χρήματα που ενδεχομένως να μπορεί να προσφέρει η Ανόρθωση.
Η βαρωσιώτικη ομάδα θα… πατήσει πάνω στο ότι θέλει έναν φορ βασικό, εκφράζοντας την επιθυμία της προς τον Μαγυάρο, καθώς ο Νοβότνι δεν έχει καταγράψει μέχρι στιγμής… ούτε 100 λεπτά στην Μπουντεσλίγκα.
Το όνομα όμως μιας τέτοιας Λίγκας είναι τεράστιο, και αυτό ίσως να αποτελεί εμπόδιο για την «Κυρία», όμως σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της γερμανικής RevierSport (Διαβάστε ΕΔΩ), ενδεχομένως ένας από τους πολλούς παίκτες που θα αποχωρήσουν τον χειμώνα, να είναι και ο Ούγγρος.
Το συμβόλαιό του, επίσης, ολοκληρώνεται με την Μπόχουμ στο τέλος της τρέχουσας σεζόν και με δεδομένο ότι δεν έχει χρόνο συμμετοχής, θεωρούν απίθανο να παραμείνει και με τη νέα σεζόν στην ομάδα. Στην Ανόρθωση πάντως εμφανίζονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τον ποδοσφαιριστή εφόσον μείνει ελεύθερος.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει στην short list του άλλα δύο ονόματα, από τα πολλά που έχει εξετάσει τις τελευταίες ημέρες.

Κύπρος Εγγλέζος