Μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή της και να μην ήταν το ίδιο καταιγιστική όπως απέναντι στη Δόξα όμως η Ανόρθωση πήρε την ουσία στο Δασάκι. Έχοντας για άλλη μία φορά σε εξαιρετική κατάσταση τον Αμρ Ουάρντα που πέτυχε και τα δύο γκολ της βαρωσιώτικης ομάδας πήρε το ζητούμενο και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας.
O Aιγύπτιος βρίσκεται σε τρομερή φόρμα, έφτασε τα εφτά γκολ στο πρωτάθλημα και… οδηγεί την Ανόρθωση στην αντεπίθεσή της. Η «Κυρία» πέτυχε το στόχο των δύο σερί νικών, έχει όμως μπροστά της να πετύχει τουλάχιστον ακόμα μία, μέσα στο 2021 απέναντι στην ΠΑΕΕΚ. Μόνο τότε θα δει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον που θα μειώσει περισσότερο την απόσταση από τις προπορευόμενες ομάδες
Ο Τιμούρ Κετσπάγια, είπε στη διάσκεψη τύπου ότι από τη στιγμή που ήταν και η συνέχεια στην Ευρώπη ένας εφικτός στόχος, έπαιζε το δικό του ρόλο. Και αυτό είναι αλήθεια ότι φάνηκε στην Ανόρθωση, που έχει ανοδική πορεία μετά το παιχνίδι με την Παρτιζάν στο πρωτάθλημα. Τι έγινε όμως και άλλαξε περισσότερο η εικόνα της Ανόρθωσης;
Η επιστροφή του Αντωνιάδη. Ο διεθνής αμυντικός δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι να δένει περισσότερο με τον Αραγιούρι και ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν δίστασε να αφήσει στον πάγκο για πρώτη φορά τον Ρισβάνη στο φετινό πρωτάθλημα, που ήταν διαθέσιμος. Αυτό, εν μέρει εξέπληξε, όμως εκ των υστέρων η απόφαση του γεωργιανού κρίνεται απόλυτα θετική και ουσιαστική.
Στο παιχνίδι με τον Εθνικό πάντως, σαφώς και βοήθησε η είσοδος του Λάζαρου από την ανάπαυλα και έπειτα. Έδωσε άλλη ώθηση στην ομάδα, άλλο αέρα και… έγραψε και την ασίστ στον Ουάρντα στο πρώτο γκολ. Όπως ασίστ έγραψε και η δεύτερη αλλαγή του Τιμούρ, ο Δημήτρης Χριστοφή. Ήταν από τις φορές που λειτούργησαν στο 100% οι αλλαγές για την Ανόρθωση κάτι το οποίο πιστώνεται στον προπονητή της, που είδε και τον Ντέλετιτς να είναι κουρασμένος μετά τα δύο σερί -εξαιρετικά- παιχνίδια που έκανε.
Κίνήσεις που άλλαξαν πολλά για την Ανόρθωση και της δίδουν το δικαίωμα να βλέπει ψηλότερα στη βαθμολογία…

Κύπρος Εγγλέζος