Η ουσία για το ΑΠΟΕΛ, είναι ότι δεν μπορεί να πάρει την ουσία. Δηλαδή, δεν μπορεί να νικήσει και όταν μία ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει δεν έχει αυτό το πλεονέκτημα τότε υποχρεωτικά, γίνεται εξαιρετικά δύσκολη η επίτευξη του στόχου της.
Ανεξάρτητα, αν γίνεται προσπάθεια ( και όντως γίνεται) και κατά διαστήματα, έχει καλή απόδοση, το αποτέλεσμα δεν έρχεται.
Μία αλήθεια, πικρή μεν για την ομάδα του Σωφρόνη αλλά αυτό ακριβώς ισχύει. Το δείχνει άλλωστε η βαθμολογική θέση και η καθήλωση της μεταξύ 6ης και 7ης θέσης, όπως επίσης το δείχνει η τρομερή αδυναμία να σκοράρει ( 14 γκολ σε 13 αγώνες) με αποκορύφωμα ότι έφτασε στο σημείο να έχει για πρώτο σκόρερ, ένα κεντρικό αμυντικό!


Ίσως μάλιστα, να σκεφθεί κάποια  άλλα πράγματα ο Σωφρόνης. Ενδεχομένως μάλιστα, να αλλάξει τη θέση του Ανδρέα Καρώ και από κεντρικό αμυντικό να τον μεταφέρει σαν κεντρικό επιθετικό!
Αναφορικά με την άποψη και αν θέλετε, το γεγονός ότι το ΑΠΟΕΛ στα τρία τελευταία ματς, είναι καλύτερο από τον αντίπαλο, δεν έχει καμία σημασία και δεν μετρά.
Αυτό που μετρά, είναι ότι κλώτσησε τρεις διαδοχικές ευκαιρίες με την Πάφος FC με τον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα, για να αλλάξει τη μοίρα του στο πρωτάθλημα και υποχρεωτικά, ένας πρέπει να είναι από εδώ και πέρα ο στόχος.
Να προλάβει με το τέλος της 22ης αγωνιστικής να είναι στην πρώτη 6άδα, ώστε να αποφύγει τα χειρότερα και να μην επαναλάβει, ότι και πέρσι, όταν έζησε τον εφιάλτη του β’ γκρουπ.
Απομένει το ντέρμπι της 26ης Δεκεμβρίου με την Ομόνοια, για να ξέρουν στο ΑΠΟΕΛ, τη θέση με την οποία θα εισέλθουν το 2022 στο πρωτάθλημα.
Θυμίζουμε ότι στο επόμενο ματς, θα προκύψουν (ξανά) πολλές αλλαγές. Θα απουσιάσουν οι Σόουζα και Ντε Βινσέντι αλλά αναμένεται να είναι στη διάθεση του προπονητή, οι Σάβιτς-Τσεπάκ και Λουντέμο.