Την άποψή του για το ντέρμπι της Δευτέρας στην «Αρένα» μεταξύ της ΑΕΚ και του ΑΠΟΕΛ κατέθεσε στο balla ο Σάββας Δαμιανού. Ο Κύπριος τεχνικός αναλύει την αναμέτρηση στη Λάρνακα, την κάθε ομάδα ξεχωριστά και τι χρειάζεται να κάνει στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει αυτό που θέλει.
«Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΛ, θα έλεγα ότι η ΑΕΚ θα ήταν το ξεκάθαρο φαβορί. Όμως βάσει της τελευταίας του εικόνας και τον χρόνο που κερδίζει ο Σωφρόνης για να φτιάξει αυτό που θέλει, πιστεύω ότι δεν είναι μεγάλη η διαφορά πλέον των δύο ομάδων. Έχει απουσίες να διαχειριστεί το ΑΠΟΕΛ, θα πρέπει να αποφορτίσει την πίεση που θα προσπαθήσει να του βάλει η ΑΕΚ.
Να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τον Κβιλιτάια που έχει πολύ καλό κράτημα της μπάλας και να αποφύγει τα ρίσκα στη δεύτερη ζώνη, δηλαδή στη μεσαία γραμμή. Το κλειδί είναι να σπάσει το pressing της ΑΕΚ.
Για την ΑΕΚ, ο Λουΐς Γκουστάβο είναι αυτός που επωμίζεται έναν ρόλο στη μεσαία γραμμή, που ενώνει τις γραμμές και ίσως είναι ο μόνος στο ρόστερ της που μπορεί να το κάνει αυτό. Είναι πολύ σημαντική απουσία, δύσκολα μπορεί να αντικατασταθεί. Είναι χαρισματικός ποδοσφαιριστής. Η ΑΕΚ θεωρώ ότι με πίεση ψηλά, με δύναμη, θα μπορέσει να έχει τον πρώτο λόγο. Θεωρώ ότι λόγω έδρας είναι φαβορί η ΑΕΚ. Είναι στο 60-40%».

Ανδρέας Βεντούρης